Opgave favorieten na valpartij in afdaling Col de Peyrol

De negende etappe van de Tour de France is opnieuw ontsierd door een zware valpartij. In de afdaling van de Col de Peyrol kwamen enkele renners zwaar ten val.

Aleksandr Vinokoerov sloeg zelfs over de reling en liep daarbij een gebroken bekken op. Ook de Belgische podiumkandidaat Jurgen van den Broeck moest opgeven. Hij liep bij de val een gebroken schouderblad op. Ook Frederik Willems en David Zabriskie moesten opgeven ten gevolge van de valpartij.

Met deze valpartij was het onheil nog niet voorbij. Johnny Hoogerland en Juan Antonio Flecha werden aangereden door een volgauto, terwijl ze nog reden voor een etappezege. Beelden daarvan zijn hier te zien.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opgave favorieten na valpartij in afdaling Col de Peyrol

  1. Pingback: Johnny Hoogerland herovert bolletjestrui | Wielrennen

  2. Eelco

    Dat Voeckler doorkoerst is eigenlijk ook een eerbetoon aan Hoogerland omdat ze samen zo’n eind samen op zijn getrokken

      /   Reply  / 
    1. Ivo

      Dacht je dat ze dat samen deden uit vriendschap? Ze reden elkaar eerst kapot waarna je de twee duidelijk een deal zag sluiten. Voeckler is zo ongeveer de meest gehate renner van het peloton. Een camerageil kereltje, die lang niet altijd respectvol is naar andere renners.

      Maar dat hij doorreed vind ik terecht. Het was zijn fout niet en zou hij stoppen, dan had hij zich voor niks de hele dag uit de naad gereden.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>