Evans tipt Contador voor Tour 2012

Bijna een half jaar voor de start van de Tour de France is het elkaar de favorietenrol opdringen begonnen. Cadel Evans zei in een vraaggesprek met Australische journalisten in Spanje dat het parcours Bradley Wiggins op het lijf geschreven is, maar dat Alberto Contador de onbetwiste nummer één blijft. Over zijn eigen kansen bleef de winnaar van 2011 vaag. “Ik heb geen idee.  Ik heb deze titel nog nooit hoeven verdedigen.”

Trainingskamp
Evans verblijft met enkele ploegmaats van BMC in het Spaanse Denia voor een trainingskamp. De Australiër begint zijn seizoen pas eind februari in Zwitserland, in de GP van Lugano. Daarna verdedigt hij zijn titel in de Tirreno-Adriatico (7-13 maart), om vervolgens zijn nieuwe teamgenoot Philippe Gilbert te helpen aan een serie nieuwe zeges in de Ardense klassiekers.

Tour
Natuurlijk staat daarna alles in het teken van de Tour de France, waar bijna 100 kilometer tegen de klok gereden moet worden. Evans denkt dat een nieuwe victorie heel lastig wordt, zo is te lezen op Cycling Weekly.

Leipheimer
Behalve Wiggins en Contador houdt hij ook rekening met Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step). “Zeker als hij zijn vorm van 2007 terug vindt. Leipheimer is een ervaren tijdrijder en het parcours ligt hem goed.”

Radioshack
En dan is er ook nog het vernieuwde Radioshack-Nissan-Trek, volgens Evans een ijzersterk blok met de gebroeders Schleck, Fabian Cancellara, Andreas Klöden en Chris Horner. “Radioshack kan zich met een paar renners mengen in het gevecht om de bovenste plaatsen.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>