Tour: De negen van Lotto-Belisol

André Greipel Nu bijna alle ploegen hun selectie voor de honderdste Tour de France rond hebben, is het tijd voor een rondje langs de 22 deelnemende ploegen. Team 9: Lotto-Belisol.

Twee fronten
Net als in 2012 gaat Lotto-Belisol proberen om op twee fronten te scoren. Hoofddoel blijft echter een podiumplaats voor Jurgen van den Broeck. De Belg werd vorig jaar vierde en hoopt komende zomer wel op het eindpodium in Parijs te staan. Daarvoor heeft hij dit seizoen ook veel voor opzij gezet en meerdere maanden op hoogte in Spanje doorgebracht. Om zijn doel te bereiken kan hij onder andere rekenen op landgenoten Bart de Clercq en Frederik Willems. De afwezigheid van de niet fitte Jelle Vanendert is dan wel een gemis.

Sprinttrein
Daarnaast beschikt Lotto-Belisol met André Greipel ook over een sprinter van wereldklasse. In 2012 veroverde hij maarliefst drie ritzeges. Dat hoopt hij nu weer te beleven. De sprinttrein werkt al maanden erg goed, getuige de tien overwinningen van de Duits kampioen. Lars Bak, Marcel Sieberg, Adam Hensen, Jürgen Roelandts en piloot Greg Henderson moeten hem andermaal perfect afzetten voor de massasprint. Wellicht met een succesvolle afloop.

De negen van Lotto-Belisol:
Lars Bak (Den), Bart De Clercq (Bel), André Greipel (Dui), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Jürgen Roelandts (Bel), Marcel Sieberg (Dui), Jurgen Van den Broeck (Bel) en Frederik Willems (Bel).

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>