Tour: De negen van RadioShack-Leopard

Andy Schleck Nu bijna alle ploegen hun selectie voor de honderdste Tour de France rond hebben, is het tijd voor een rondje langs de 22 deelnemende ploegen. Team 7: RadioShack-Leopard.

Val
Tijdens de tijdrit in het Critérium du Dauphine van 2012 kwam Andy Schleck (winnaar 2010 na schrappen Contador) hard ten val. Hij brak daarbij zijn heiligbeen en moest een streep zetten door de Ronde van Frankrijk. Daarna volgde een nieuwe klap. Zijn broer Fränk werd positief getest en geschorst. De jongste Schleck had het moeilijk met de vele tegenslagen en reed in het najaar amper nog een koers uit. Uiteindelijk was de 22e plaats in de Ronde van de Sarthe zijn beste seizoensresultaat. In het begin van 2013 ging het al niet veel beter. Rittenkoersen werden andermaal niet voltooid en in de klimklassiekers was hij onzichtbaar. Nu is hij toch op de weg terug. Voor een goede eindklassering in de Tour is hij echter nog niet sterk genoeg. Of kan hij iedereen versteld doen zijn? We zijn zeer nieuwsgierig naar zijn verrichtingen.

Ervaren mannen
De ploeg heeft nog altijd Andreas Klöden (tweede in 2004,2006) en Haimar Zubeldia (4x top-10) achter de hand. Met 38 en 36 jaar zijn zij echter niet meer de jongste. Voor dit duo lijkt de top-10 het maximaal haalbare. Daarnaast is er ook nog Maxime Monfort, die een 16e plaats als beste resultaat achter zijn naam heeft staan. Met Tony Gallopin en Jens Voigt mikt de ploeg ook op ritwinst. Voigt (41) is toe aan zijn zestiende Tour en nog altijd topfit. Dat bewees hij wel met een ritzege in de Ronde van Californië (medio mei).

De negen van RadioShack-Leopard:
Jan Bakelants (Bel), Laurent Didier (Lux), Tony Gallopin (Fra), Markel Irizar (Spa), Andreas Klöden (Dui), Maxime Monfort (Bel), Andy Schleck (Lux), Jens Voigt (Dui) en Haimar Zubeldia (Spa).

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>