Tour 2013: drama voor Jurgen van den Broeck

Jurgen van den BroeckDe Tour de France is voor Jurgen van den Broeck al na vijf dagen ten einde. De Belgische hoop ging gisteren in de laatste kilometer tegen het asfalt en blesseerde zijn knie. De kwetsuur is zo ernstig, dat hij in de zesde etappe niet meer kan starten. Een drama voor Van den Broeck, die droomde van het podium.

Domper
Voor hem moet deze klap heel hard aangekomen zijn. De afgelopen maanden leefde hij als een monnik om dat grote doel te bereiken. En nu spat die droom door een ongelukkige val uiteen. Daarnaast is het natuurlijk ook een grote domper voor zijn werkgever Lotto-Belisol, die nu volledig de kaart van topsprinter André Greipel moeten trekken om succes te boeken in deze Tour. En ook de Belgische wielerfans zullen teleurgesteld zijn, want dit was hún podiumkandidaat.

Vuelta
Wellicht dat Van den Broeck op tijd is hersteld om de Vuelta te rijden en daar mee te doen voor een goed eindklassement. Hopelijk kan hij deze teleurstelling zo doen vergeten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>