Vuelta 2012 paradijs voor klimgeiten

Echte klimgeiten als Robert Gesink hebben komend jaar weinig te zoeken in de Tour de France. Daar staan veel te veel tijdritkilometers op het programma. De Vuelta lijkt op voorhand een goed alternatief te bieden. De presentatie van het parcours is op 11 januari, maar nu al wordt gesproken van zeven aankomsten bergop en twee heuvelop.

Monsterlijke beklimming
Maar dat is nog niet alles: de parcoursbouwers hebben een monsterlijke beklimming gevonden van 23,5 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent en in de laatste drie kilometer stukken van 17 tot 25 procent.

Cuitu Negro
Het gaat hier om de Cuitu Negro in het skigebied van Valgrande-Pajares in Asturië. De col is nog niet koersklaar, want de laatste kilometers hebben een laag asfalt nodig.

Koninginnerit
De beklimming van de Cuitu Negro moet het sluitstuk worden van de zestiende etappe op maandag 3 september. Die etappe is dan gelijk de koninginnerit van de Vuelta. De renners trekken die dag namelijk ook over de Cabruñana, de San Lorenzo en de Cobertoria.

Gesink
Mocht het parcours inderdaad zo zwaar zijn, dan is de Vuelta vooral interessant voor renners als Robert Gesink. Neerlands hoop in bange wielerdagen revalideert momenteel van een gecompliceerde dijbeenbreuk. Met zijn tijdritcapaciteiten maakt hij weinig kans op het podium in Frankrijk.

WK Valkenburg
Zelf ziet Gesink de Vuelta als ideale voorbereiding op het WK in Valkenburg, zo is te lezen op zijn website. De Condor van Varsseveld hoopt in februari zijn comeback te maken in de Ruta del Sol.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>