Zijn de Tourhelden op tijd fit voor San Sebastian?

Carlos Barredo won in 2009

Carlos Barredo won in 2009

Na een week waarin de wielerprofs zich vooral lieten fêteren in de criteriums, wordt het weer tijd voor serieuze wielersport. Sinds 2007 is de Clásica San Sebastian de eerste grote koers na de Tour. Morgen gaan de renners van start in de dertigste editie van de Baskische koers. Het is de vraag wie van de Tourvedetten weer voldoende hersteld is om in San Sebastian mee te strijden om de overwinning. De rondjes rond de kerk die Contador, Schleck en Gesink hebben gereden zijn niet de meest optimale voorbereiding op een zware koers als deze. Philippe Gilbert daarentegen zet dit seizoen alles op de eendaagse wedstrijden. Hij zal zeker in goede vorm aan de start verschijnen. Ook veel Spaanse renners zullen gemotiveerd zijn om deze semi-klassieker te winnen. Vooral de renners van het Baskische Euskatel zullen zich niet onbetuigd laten. Igor Anton bijvoorbeeld is zeker niet kansloos op dit parcours.

Om voor wat meer spanning in deze koers te zorgen, is de finale een stuk zwaarder dan in voorgaande jaren. Zowel de Jaizkabel (met een lengte van 8 kilometer een serieuze klim) als de Arkale worden twee keer beklommen. Vanaf de Arkale is het nog zo’n tien kilometer tot de eindstreep.

Tot nu toe werd de Clásica San Sebastian drie maal door een Nederlander gewonnen. Erik Dekker was in 2000 de laatste. Adrie van der Poel (1985) en Gert-Jan Theunisse (1988) gingen hem voor. De laatste overwinning van een Belg dateert al uit 1983. Toen was Claude Criquielion de snelste in San Sebastian.

Lees ook: Beelden laatste Nederlandse overwinning San Sebastian

Lees ook: Comeback Ten Dam in Spanje

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Zijn de Tourhelden op tijd fit voor San Sebastian?

  1. Pingback: Comeback Ten Dam in Spanje | Wielrennen

  2. Pingback: Beelden laatsten Nederlandse overwinning San Sebastian | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>