Rabo-aanwinst wint Baskische klassieker

Zoals vaker fungeerde de Jaizkibel als scherprechter in de Clasica San Sebastian. Tijdens de tweede beklimming van die berg namen de grote namen in de koers het heft in handen. Met nog zo’n 40 kilometer te gaan, werd de wedstrijd hard gemaakt door renners die de Tour hebben uitgereden.

Met een scherpe demarrage nam Luis Leon Sanchez vlak voor de top het initiatief. Alleen Vinokourov en Sastre konden hem volgen. Robert Gesink had moeite met de plotse tempoversnelling, maar in de achtervolgende groep was hij duidelijk de sterkste. Helaas kreeg Gesink weinig steun, waardoor de voorsprong van de drie vooraan niet echt in gevaar kwam.

Na een versnelling van Vinokourov kon aanvankelijk alleen Sanchez volgen. Vlak voor het ingaan van de laatste kilometer kon ook Sastre weer aansluiten. In de sprint van het drietal was Luis Leon Sanchez de sterkste. De Spaanse renner liet zien dat Rabobank goede redenen heeft om hem te contracteren. Zowel in het hooggebergte als in de klassiekers komt Sanchez goed voor de dag. Voor de moegestreden Gesink zat er niet meer in dan een zevende plaats.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>