Veel Nederlanders aan de start in Hamburg

Zondag nemen heel wat Nederlands deel aan de Vattenfall Cyclassic, de ProTour-wedstrijd in Hamburg. Naast Rabobank zijn ook de ploegen van Vacansoleil en Skil-Shimano uitgenodigd.

Het gaat wat ver om deze wedstrijd een klassieker te noemen – de race werd voor het eerst georganiseerd in 1996 – maar op de UCI-kalender heeft de wedstrijd een status vergelijkbaar met de Amstel Gold Race of de Waalse Pijl.

Het parcours is niet erg selectief. Weliswaar wordt de Waseberg drie maal beklommen, maar dit is geen hindernis waar veel renners van wakker zullen liggen. Vaak eindigt de wedstrijd in een sprint op de Mönckebergstraße. De afgelopen jaren wonnen onder meer Freire, McEwen en Farrar.

Soms kan een echte klassiekerspecialist wel het verschil maken: Musseeuw, Bettini en Pozzato wisten de wedstrijd ook al eens te winnen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>