Amstel Gold Race: één favoriet, vele kanshebbers

Philippe Gilbert Amstel Gold Race

Gilbert houdt Hesjedal in 2010 op afstand

Er zijn heel wat renners die kans maken om zondag de Amstel Gold Race te winnen, al is er maar één topfavoriet: Philippe Gilbert.

Gilbert kan zege prolongeren
De winnaar van de Amstel Gold Race in 2010 is ook dit jaar de man met de beste kansen. Gilbert is in vorm, en zijn explosiviteit in een sprint bergop is ongeëvenaard. Maar er zijn meer renners die de aankomst goed aankunnen. Ryder Hesjedal bijvoorbeeld werd vorig jaar tweede. Damiano Cunego zal zich ook in de strijd mengen. De Italiaan liet al weten dit seizoen vol in te zetten op het drieluik Amstel Gold Race – Waalse Pijl – Luik-Bastenaken-Luik.

Sterke teams Katusha en Leopard
In het team van Katusha zien we meerdere kanshebbers: Danilo di Luca en Joaquin Rodriguez worden tot de favorieten gerekend, maar ook Sergej Ivanov (winnaar in 2009) en Alexandr Kolobnev kunnen goed uit de voeten in het Limburgse heuvelland. Ook Team Leopard heeft een sterke ploeg, met Fabian Cancellara en de gebroeders Schleck.

Nederlandse teams komen met kopstukken
Voor de Nederlandse ploegen is de Amstel Gold Race natuurlijk een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Bij Rabobank zijn de ogen vooral gericht op Robert Gesink. Naast Gesink kunnen ook Luis Leon Sanchez, Paul Martens en Oscar Freire een belangrijke rol spelen in de finale. Bij Vacansoleil wordt verwacht ik het meest van Wout Poels, die zich dit seizoen al vaak liet zien. Björn Leukemans, Stijn Devolder en Johnny Hoogerland zijn de andere speerpunten van de Nederlandse ploeg. De renners van Skil-Shimano zullen we zeker tegenkomen in een vroege ontsnapping.

Meer uitdagers
In de andere teams nog enkele kanshebbers: van Igor Anton en Alexandre Vinokourov wordt zeker verwacht dat ze in de finale zullen aanvallen.BMC heeft met Cadel Evans en Greg van Avermaet twee outsiders aan de start.

De complete deelnemerslijst met rugnummers is te vinden op de website van de Amstel Gold Race. Meer informatie over het parcours vind je hier.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amstel Gold Race: één favoriet, vele kanshebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>