Renners op weg in gevaarlijke Ronde van Vlaanderen

ronde van vlaanderen logoOm kwart voor 10 zijn de renners begonnen aan een natte Ronde van Vlaanderen. Op moment van schrijven hebben de coureurs 70 km afgelegd. Er zijn 8 renners in de aanval: Merlo, Rousseau, Van Leyen, Goesinnen, Acosta, Boucher, Bonnaire en Ignatiev. Zij hebben een voorsprong van ongeveer 10 minuten op het peloton. Zojuist kwam op Twitter het bericht binnen dat Martijn Maaskant (Garmin) aangereden is door zijn eigen ploegleiderswagen, hopelijk kan hij zijn weg vervolgen. Het lijkt mee een voorbode voor een tumultueuze Ronde.

In het peloton zien we naast favorieten als Boonen, Cancellara en Flecha ook Lance Armstrong terug. De Amerikaanse vertelde bij de start dat hij geen ambities koestert, maar naar België is afgezakt om ervaring op te doen met het oog op de Tourrit door België dit jaar. Hij kan zijn lol op vandaag want het parcours ligt er nat en dus glibberig bij. Voor de klimmetjes met kasseien zijn soms spekglad en kunnen voor flinke problemen zorgen vandaag. Gisteren tijdens de Ronde voor wielertoeristen kon bijvoorbeeld slechts een handvol renners de beruchte Koppenberg fietsen afleggen. Mijn voorspelling is dat ook dat hier maximaal 10 tot 15 profs fietsend bovenkomen en dat de rest gezien is. Op een andere scherprechter, de Oude Kwaremont, is fietsen iets beter te doen, maar door de lengte van de klim (meer dan 2 km) zou hier de definitieve slag wel eens kunnen vallen.

Benieuwd hoe de koers verder verloopt. Zou Stijn Devolder als eerste in de geschiedenis de ‘Ronde’ voor de derde keer op rij gaan winnen?
Lees alles over de Ronde van Vlaanderen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>