Zwitserland-dagboek van de Nederlanders: etappe 2

Aan de 77e editie van de Ronde van Zwitserland nemen negen Nederlanders deel. Reden genoeg om de prestaties van onze landgenoten nauwlettend in de gaten te houden. Lees hier het Zwitserland-dagboek over onze landgenoten. Vandaag: etappe 2.

Ten aanval
Met de motivatie van de Nederlanders in de Ronde van Zwitserland zit het meer dan goed. Na de ritzege van Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team), reden meerdere landgenoten volop in beeld. In het begin van de etappe ontstaat er een kopgroep van achttien man. Daarbij drie Nederlanders. En niet de minste. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step), Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) en Tom Dumoulin (Argos-Shimano) zijn alert. De samenwerking is echter niet optimaal, waardoor ze niet veel ruimte krijgen van het peloton.

Kans verkeken
Met slechts anderhalve minuut voorsprong beginnen ze aan de klim van de eerste categorie. Voor de vroege vluchters blijkt dat te weinig. Nog voor de top worden ze allemaal ingerekend. Wilco Kelderman hield als voorlaatste stand en lijkt na een vermoeiende Giro, nog altijd redelijk fris te zijn. In het verloop van deze ronde mogen we zeker nog een aanval van hem verwachten.

Mollema
Bauke Mollema is dan nog de enige hoop op een vernieuwd ritsucces. In de afdaling mist hij echter de beslissende slag. In de resterende tien kilometer probeert hij solo nog het gat te dichten, maar tegen vier man is hij niet opgewassen. Hij finisht uiteindelijk als vijfde op 39 tellen van winnaar Peter Sagan (Cannondale), die nog maar eens aantoont dat hij een groot fenomeen is. Door zijn klassering stijgt Mollema wel naar plaats zes in het algemeen klassement.

Nederlanders in de tweede etappe:
5. Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team) +39”
33. Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) +3’57”
65. Brian Bulgac (Lotto-Belisol) +9’52”
73. Steven Kruijswijk (Blanco Pro Cycling Team) +11’14”
80. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) +16’38”

De andere vier landgenoten vindt u terug in de volledige uitslag.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>