Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico: het parcours

Tirreno-Adriatico 2011

Woensdag gaat de Tirreno-Adriatico van start. Deze Italiaanse tegenhanger van Parijs-Nice werd in 1966 voor het eerst georganiseerd. In dit bericht wordt het parcours van de komende editie behandeld.

Zoals de naam al aangeeft, verbindt deze etappekoers de Tyrreense Zee met de Adriatische Zee. Met het heuvelachtige parcours en de verwachting van enkele massasprints, geldt de Tirreno-Adriatico als de belangrijkste voorbereiding op Milaan-San Remo. Er zijn echter ook enkele ritten waar de klimmers aan hun trekken komen.

Kans voor sprinters
De Tirreno-Adriatico begint woensdag 9 maart met een ploegentijdrit van 16,8 kilometer in Marina di Carrara aan de Tyrreense Zee. De volgende dag gaat het landinwaarts. Er volgen dan twee ritten met kansen voor de sprinters. Er liggen wel wat heuvels op de route, maar na de laatste helling is er nog voldoende gelegenheid voor ploegen met sprinters om de zaak recht te trekken.

Heuvelachtig parcours
De vierde etappe is een stuk lastiger. In Chieti zal de slotklim van 12 procent zeker voor een schifting zorgen. Wie in het klassement een rol wil spelen, zorgt hier voorin mee te strijden.
In de vijfde etappe wordt het hoogste punt van deze Tirreno-Adriatico bereikt, de 1455 meter hoge Sasso Tetto. Vanaf de top van de Sasso Tetto is het nog 85 kilometer naar de finish in Castelraimondo over een heuvelachtig parcours. Een uitgesproken kans voor aanvallers dus.
De beslissing in de zesde rit zal vallen op de slotklim in de plaatselijke omloop in Macerata. Deze lastige helling wordt drie keer beklommen.

Afsluitende tijdrit
Op 15 maart wordt de Tirreno-Adriatico afgesloten met een individuele tijdrit in San Benedetto del Tronto. Het is echter de vraag of deze tijdrit nog veel invloed zal hebben op het algemeen klassement. Met negen kilometer is de tijdrit te kort om tot grote tijdsverschillen te leiden.

Op de website van de Gazetta dello Sport is een uitgebreid overzicht van alle etappes te vinden. Informatie over de deelnemers en favorieten komt in een volgend bericht.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico: het parcours

  1. Pingback: Hoogtepunten Tirreno-Adriatico 2010 (video) | Wielrennen

  2. Pingback: Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico: deelnemers en favorieten | Wielrennen

  3. Pingback: Juan José Haedo wint sprint in Tirreno-Adriatico | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>