Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico: deelnemers en favorieten

tirreno-adriatico 2011Op het afwisselende parcours van Tirreno-Adriatico komt dit jaar weer een divers gezelschap renners af. Zowel sprinters, klassieke renners als ronderenners staan met ambities aan de start.
In deze voorbeschouwing belicht ik de favorieten voor etappewinst en voor het algemeen klassement van Tirreno-Adriatico 2011.

Veel sprinters
Na de ploegentijdrit van woensdag volgen eerst enkele ritten met kansen voor de sprinters. In vergelijking met Parijs-Nice zijn de sprintersploegen hier ook goed vertegenwoordigd. Zo komt HTC Highroad met Mark Cavendish, en met sterke mannen als Renshaw en Eisel die de sprint voor Cavendish kunnen aantrekken.
Maar er staan nog heel wat sprinters aan de start van Tirreno-Adriatico. Bij Quickstep zien we naast Tom Boonen ook de jonge Italiaan Francesco Chicchi. Garmin komt met Thor Hushovd en Tyler Farrar. Ook Andre Greipel, Oscar Freire, Borut Bozic, Daniele Bennati en Robbie McEwen zullen zich mengen in de massasprints.

Nederlandse teams
Rabobank heeft met Robert Gesink natuurlijk ook een belangrijk ijzer in het vuur voor het eindklassement. Gesink en Freire worden vergezeld door renners die in de voorbije weken al hebben laten zien in vorm te zijn: Boom, Flens, Langeveld, Leezer, Tankink en Wynants. Bij Vacansoleil zijn de ogen gericht op Wout Poels, die afgelopen week sterk reed in de Ronde van Murcia. Bij Vacansoleil zien we verder onder meer Marcato, Mouris en de Belgen Gardeyn en Veuchelen.

Italianen gaan voor klassement
De Italiaanse ploegen komen ook met renners die zich op het algemeen klassement zullen richten. Bij Liquigas starten de kopmannen Basso en Nibali. Lampre komt met Scarponi (winnaar in 2009) en Cunego, die afgelopen zaterdag sterk reed in de Strade Bianche.
Bij de kleinere Italiaanse teams wordt vooral iets verwacht van Stefano Garzelli (winnaar in 2010) en Italiaans kampioen Giovanni Visconti.

Sterk team Katusha
Een van de sterkste teams in deze Tirreno-Adriatico is het Russische Katusha. Met Filippo Pozzato, Danilo di Luca en Joaquin Rodriguez staan drie potentiële winnaars aan de start. Ook Kolobnev en Paolini kunnen op dit terrein uitstekend uit de voeten.
Het is de vraag of ook Cadel Evans en Andy Schleck zich zullen mengen in de strijd om de eindzege in Tirreno-Adriatico 2011. Voor beide renners komen hun belangrijkste doelen pas later in het seizoen.

Klassiekerspecialisten
Aan de start van deze Tirreno-Adriatico verschijnen ook de meeste renners die er in de voorjaarsklassiekers moeten staan: Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Alessandro Ballan, Juan Antonio Flecha en Edvald Boasson Hagen. Er zijn verschillende ritten die deze renners op het lijf geschreven zijn. De klassiekerspecialisten zijn ook niet bij voorbaat kansloos voor het eindklassement van de Tirreno. Cancellara won in 2008, en ook Freire en Pozzato wonnen de Tirreno al eens.

Op de website van de organisatie staat de complete lijst met deelnemers en rugnummers.
Lees ook: Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico: het parcours

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico: deelnemers en favorieten

  1. Pingback: Farrar sprint naar de leiding in Tirreno (video) | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>