Michael Boogerd terug in peloton met eigen ploeg

Michael BoogerdMichael Boogerd begint in 2011 met een eigen wielerploeg. Dat zegt de oud-profrenner in een interview met De Telegraaf. De ambities zijn groot, maar Boogerd wil klein beginnen.

Boogerd stopte in 2007 als profrenner en kreeg het daarna lastig om zich te ontplooien in het werkende leven. Zijn oud sponsor Rabobank had geen passende functie voor hem, maar plots stond ‘Boogie’ als presentator van Wielerland TV wekelijks met zijn hoofd voor de camera. Via dit project kwam hij in aanmerking voor een rol als promotor van Specialized, een grote producent van fietsen en accessoires. Dit merk zal als materiaalsponsor fungeren van de nieuwe Continental-ploeg. Boogerd zelf neemt het scouten van renners voor zijn rekening en zet de grote lijnen uit bij het opzetten van de nieuwe formatie. Net als in zijn wielercarrière heeft Boogerd ook de nodige ambities met dit project: “Het is onze ambitie uit te groeien naar een ProTour-formatie, maar ik besef dat je in de ontwikkeling stap voor stap moet zetten. Daarom begin ik letterlijk vanaf nul.” Talentvolle renners zullen dus komende winter stevig moeten trainen als ze in de smaak willen vallen bij de Hagenees. (Bron: Wielerland)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>