Lars Boom kijkt uit naar klassiekers en Tour de France

Lars_Boom_Vuelta2009_15Op Curaçao had Lars Boom vandaag wat tijd om vooruit te blikken naar komend seizoen. De talentvolle renner begint volgend jaar aan zijn eerste volledige seizoen op de weg. Nog meer dan bij andere renners brengt dit voor Boom de nodige verwachtingen met zich mee. Dat hij zich hier goed van bewust is blijkt wel als gevraagd wordt naar zijn ambities voor volgend jaar.

Boom richt zich in het voorseizoen op de kasseienklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Maar ook de semi-klassiekers die eraan voorafgaan,” aldus Boom, die zich bewust is van de concurrentie binnen de ploeg. “Al zal ik me eerst gewoon in de selectie moeten rijden, het is volgens mij niet zo dat ik vanzelfsprekend een plek voor die wedstrijden heb. Het is logisch dat hij de verwachtingen probeert te temperen. We weten echter dat door Lars Boom uitgesproken doelen doorgaans ook behaald worden.

Naast het klassieke voorseizoen wil Boom debuteren in de Tour de France.”Ik wil heel graag de Tour rijden, maar dat lijkt me logisch. Zijn eindwinst in de Ronde van België en etappezege in de Vuelta doen het beste vermoeden. “De Vuelta was toch mijn eerste grote ronde, dat ik daar in de 3e week een rit win bewijst dat ik goed recupereer”, aldus een ambitieuze Boom.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>