Gestopte Bram de Groot reed 10 grote rondes

bramdegrootBram de Groot stopt definitief met wielrennen. De 34-jarige renner kreeg door de Rabobankploeg geen nieuw contract aangeboden en slaagde er niet in een andere werkgever te vinden. “Ik heb in juli gehoord dat mijn contract niet verlengd werd. Blijkbaar ben ik niet goed genoeg meer. Ik ben nog met één ploeg bezig geweest, maar dat is niks geworden.”

In zijn 10 jaar als prof reed de Groot ieder jaar een grote ronde! Hij startte 6x in de Tour, 2x in de Giro en 2x in de Vuelta. Zijn grootste overwinning behaalde hij in 2003 met een ritzege in de Ronde van Catalonië. 2003 was sowieso een goed jaar voor de Groot aangezien hij 2 keer dichtbij een etappezege in de Tour was. Hij had een groot aandeel in de eindzege van Denis Menchov in de Giro van dit jaar. Ik kan me nog herinneren dat hij op de laatste dag de longen uit zijn lijf reed om het parcours te testen. Jammer dat dit karaktermens geen nieuwe ploeg heeft gevonden, maar hopelijk blijft zijn ervaring behouden voor de wielersport!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>