De leukste Nederlandse renners op Twitter (en waarom)

twitter-bird-logoTwitter is vandaag de dag goed ingeburgerd in het peloton. Het leek me dan ook handig om, aan de vooravond van een nieuwe seizoen, de leukste (Nederlandse) Twitter-renners op een rij te zetten. Het was even wat werk maar dankzij Twittergids en de lijst met renners die ik zelf volg kwam ik tot een goed  overzicht. Hoewel geen van hen kan tippen aan de grote schare volgers (2.424.844!) van Lance Armstrong, zijn hun berichten minstens net zo leuk om te lezen. Bekijk hieronder het overzicht en lees waarom je ze zou moeten volgen. Klik op een naam om naar de betreffende twitter pagina te gaan.

Nederlandse wielrenners op Twitter, op volgorde van aantal volgers:

Laurens ten Dam – 10.189 volgers
Populairste Nederlandse wielrenner (op Twitter althans). Laurens is erg actief en zijn tweets zijn in het Engels. Dat verklaart waarschijnlijk ook zijn voorsprong in volgers op de Nederlandstalige tweets van Gesink.

Steven de Jongh – 8.188
Inmiddels ploegleider bij Team Sky, maar nog altijd verslaafd aan twitter. Zijn favoriete tweets gaan over het eten van ‘Gerrit’ (zalm) en spelen met zijn Draken (kinderen).

Robert Gesink – 6.053
Net als in de koers volgt Gesink op twitter ook niemand, maar probeert iedereen hem te volgen. Geeft zijn volgers veel info over zijn trainingen, inclusief leuke foto’s.

Koos Moerenhout – 5.640
Deze nestor van het Nederlandse wielrennen plaatst veel foto’s en wedstrijdupdates.

Koen de Kort – 4.179
Sinds vorig jaar weer in Nederlandse dienst (Skil-Shimano) en bijzonder fanatiek bezig, zowel op Twitter als op training. Leuke berichten over zijn reizen met vriendin Kaitlin Bell.

Lars Boom – 2.511
Sinds oktober 2009 op twitter, maar krijgt de smaak goed te pakken! Heeft nog geen doel gesteld qua aantal volgers, maar hoopt vast stiekem Gesink voorbij te streven dit jaar.

Thijs Al - 1.826
Crosser, ATB’er en lichtelijk twitterverslaafd (?). Geeft je een mooi inkijkje in de crosswereld.

Tejay van Gardern – 1.457
Australisch-Nederlands wielrenner. Maakte dit jaar de switch van Rabo naar Team Columbia maar houdt goed contact met zijn voormalig ploegmaats via Twitter.

Marianne Vos – 1.046
Een van de weinige Nederlandse rensters op Twitter. Leuke berichten die ook over wat anders dan de koers kunnen gaan. Haar voorbereiding op het Wereldkampioenschap is hier goed te volgen.

Tom Stamsnijder – 876
Nuchtere tweets zoals het hoort bij een echte tukker. Leuk om te volgen!

Sebastiaan Langeveld – 857
Sorry, maar met automatische tweets vanaf je website kunnen we Sebas geen echte Twitteraar noemen. Hopelijk komt hier snel verandering in want interactie met renners is toch het leukst. Bovendien is Tweeten sneller dan sms’en!

Kai Reus – 840
Kai is ‘genieus’ aan het tweeten.

Marijn de Vries – 619
Profrenster bij Leontien.nl, werkzaam bij Holland Sport en actief als blogger op www.marijndevries.nl

Joost Posthuma - 617
Hardrijder met een snel groeiend aantal volgers, benieuwd of hij in het komende voorseizoen jaar wat podiumfoto’s kan delen met zijn volgers.

Eddy van Ijzendoorn – 572
Eddy heeft zijn internetzaakjes goed op orde. De website van deze AA-drink renner ziet er goed uit en bovendien is hij naast Twitter ook veel op Hyves en Facebook te vinden.

Jetse Bol – 419
Renner van Rabo Continental. Recentelijk in het nieuws met een video van een 5 minuten durende wheelie.

Lastig om al deze renners afzonderlijk te volgen? De pagina Rabowielrennen helpt je een handje door alle Raborenners onder elkaar te zetten, inclusief ploegleider Erik Dekker.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De leukste Nederlandse renners op Twitter (en waarom)

  1. Ricardo Crombeen

    Eddy van IJzendoorn 572 followers, ook wel zeker het vernoemen waard als je kijkt hoevaak hij updates geeft met ook leuke info over zijn trainingskampen en wedstrijden

      /   Reply  / 
    1. Sander Slager Auteur

      Bedankt, ik had al zo’n gevoel dat ik iemand vergeten was. Eddy is erg actief met dit soort nieuwe media. Kan me herinneren dat ie ooit op Hyves een aantal groepen over wielrennen en veldrijden beheerde met honderden leden. Goed bezig die jongen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>