De wildcards voor de Tour de France zijn bekend!

De 22 deelnemende teams voor de Tour de France 2014 zijn bekend. Uiteraard doen de achttien ProTeams mee aan de 101ste editie van de Tour die dit jaar start in Yorkshire. Daarnaast zijn de ploegen Cofidis, IAM Cycling, Team NetApp-Endura en Bretagne-Séché Environnement uitgenodigd via een wildcard.

Cofidis is al jaren een bekend gezicht in de Tour de France. De Franse ploeg heeft beschikking over enkele sterke renners zoals Rein Taaramäe uit Estland, Jérôme Coppel, Christophe Le Mevel en Romain Zingle. Vooral de laatste drie willen vast en zeker schitteren voor eigen publiek .

De meest opvallende wildcard werd gegeven aan het Zwitserse team IAM Cycling. De ploeg versterkte zich onlangs met de Fransen Jérôme Pineau en Sylvain Chavanel. Dit levert de ploeg nu een uitnodiging op voor de grootste ronde in de wereld. IAM Cycling heeft nog nooit eerder meegedaan in de Tour de France.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>