Nairo Quintana niet naar de Tour de France

Nairo Quintana start dit seizoen niet in de Ronde van Frankrijk. Quintana werd vorig jaar als bergkoning tweede, achter Chris Froome, maar wil schitteren in de Giro en de Vuelta.

Op de website van Movistar legt teammanager Eusebio Unzue uit waarom Quintana niet aanwezig is bij de komende Tour. “Ik vrees dat de druk om beter te doen dan vorig jaar, te groot kan worden voor de nog altijd maar 23-jarige Quintana.” In de Giro zal de Colombiaan, volgens de teammanager, kunnen groeien. “Hij zal in Italië voor het eerst als enige kopman in een grote ronde fungeren.” Quintana werd vorig jaar tweede in de Tour de France en won daarnaast de bolletjestrui. 

Alejandro Valverde wordt de kopman van Movistar in de Ronde van Frankrijk. Na een ongelukkige lekke band in de waaieretappe van vorig jaar hoopt Valverde meer geluk te hebben in de aankomende editie van de Tour. De Spanjaard zal ook nog veel te zien zijn tijdens kleinere koersen voorafgaand aan de Ronde van Frankrijk. Zo staan ook Milaan-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn verlanglijstje.  Daarna kiest hij nog voor de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland.

Quintana zal minder te zien zijn dit jaar. Zijn grootste koersen zijn de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië. Afgelopen week schitterde de Colombiaan nog in de Ronde van San Luis waar hij er met de eindzege vandoor ging.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>