De Tour vandaag: een van de weinige sprintetappes

parcours derde etappe Tour de France 2011Vandaag gaat de derde etappe in de Tour de France noordwaarts richting Bretagne. De rit gaat over 198 kilometer van Olonne-sur-mer naar Redon. Iedereen lijkt ervan uit te gaan dat een compleet peloton in Redon om de ritzege zal sprinten, maar er kan natuurlijk onderweg nog wel wat gebeuren. Tijdens de finale van de eerste etappe was al te zien dat valpartijen roet in het eten kunnen gooien. In de rit van vandaag zou ook  de zeewind een rol kunnen spelen.

Sprintersploegen aan de bak
Na iets meer dan 140 kilometer wordt de Loire overgestoken via de brug bij St. Lazaire. Deze brug is het hoogste punt van de etappe en geldt als een helling van vierde categorie. Omdat het parcours verder niet erg lastig is, is de rit bij uitstek een kans voor de sprinters. Omdat er niet veel ritten volledig vlak zijn, zullen de ploegen van de topsprinters er alles aan doen om met een compleet peloton naar de finish te rijden.

Nieuwe groene trui?
De Gele trui zal dan nog tenminste een dag om de schouders van Thor Hushovd blijven. De Noor verklaarde gisteren bij Sporza dat hij vandaag geen kandidaat is om de rit te winnen. Zijn ploegmaat Tyler Farrar wordt in dit type ritten uitgespeeld. Farrar is misschien wel de grootste bedreiging voor favoriet Mark Cavendish. Maar er zijn nog wat renners die kans maken op de bloemen. In een eerder artikel schreef ik al over de kanshebbers in een massasprint.
De Groene trui zou vandaag wel van eigenaar kunnen wisselen. Het is nog maar de vraag of Philippe Gilbert zich vandaag zal mengen in de strijd om de etappezege en de tussensprint na 104 kilometer.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De Tour vandaag: een van de weinige sprintetappes

  1. Pingback: Tyler Farrar wint etappe in Tour de France | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>