Vijfde etappe voor Mark Cavendish op Champs-Élysées

Op de Avenues des Champs-Élysées liet Mark Cavendish zich niet verrassen. Geheel volgens verwachting wist de Brit de slotetappe van de Tour de France te winnen.

Groene trui definitief voor Cavendish
Nadat ploeggenoot Lars Bak in de slotronde werd ingelopen, kon de trein van HTC-Highroad op volle kracht de sprint aangaan. Mark Renshaw was weer de lead-out, die Cavendish goed op gang trok. De andere sprinters kwamen er vervolgens niet meer aan te pas. De groene trui kwam niet in gevaar: behalve de etappe won Cavendish ook al de tussensprint. Het is de eerste keer dat Cavendish het puntenklassement in de Tour wint.

Al twintig keer etappewinst
Net zoals vorig jaar wint Mark Cavendish vijf etappes in de Ronde van Frankrijk. In totaal wist Mark Cavendish al twintig Touretappes op zijn naam te schrijven. Alleen Eddy Mercks, Bernard Hinault, Lance Armstrong en Andre Darrigade wisten meer ritten te winnen. Cavendish is wel de eerste renner met drie overwinningen op de Champs-Élysées.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>