Klimtalent Daan Olivier tekent profcontract bij Argos-Shimano

Daan OlivierDaan Olivier (20) rijdt vanaf 2014 in dienst van Argos-Shimano, dat meldt de World Tour-ploeg op hun website. Olivier tekent voor drie jaar en komt over van het Rabobank Development Team. ”Het is een droom die uitkomt,” aldus de nieuwe aanwinst.

Klaar voor de stap

De Zuid-Hollander geldt als een groot klimtalent en liet dat vorig jaar zien tijdens de Tour de L’Ain. Tussen de profs werd hij als belofte knap vierde in de sterk bezette rittenkoers. Olivier voelt zich nu klaar voor een definitieve overstap naar de elite. Olivier: ”Na jarenlang bij de opleidingsploeg van Rabo te hebben gereden ben ik klaar voor de volgende stap. Ik heb enorm veel zin om te koersen met de grote jongens. Mijn tijd is nu aangebroken.”

‘Ontwikkelen tot compleet renner’

Bij Argos-Shimano hoopt hij zich vooral verder te ontwikkelen. ”Ik bewonder de schone manier waarop de ploeg wielrennen benadert en hoe ze werken met hun renners, met intensieve coaching en een heel team met experts. Ik wil me ontwikkelen als een ronderenner. Ik zie mezelf als een typische klimmer, maar ik ga met de ploeg werken aan het tijdrijden om meer een complete renner te worden,” besluit de renner uit Oegstgeest.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>