Tour 2013: Uitslag etappe 2

Jan Bakelants Na een dag krijgt de gele trui een nieuwe eigenaar. De etappe bleek zoals verwacht te zwaar voor Marcel Kittel (Dui). Waar echter niet op had gerekend, was dat Jan Bakelants (RadioShack-Leopard) zijn opvolger zou worden. De Belg sloeg een verrassende en knappe dubbelslag in deze tweede etappe.

Aanvallen
Met vier cols op het programma, nodigt deze rit over geaccidenteerd terrein uit tot aanvallen. Hoewel het niet gepland was, komt Lars Boom (Belkin Procycling Team) net als gisteren terecht in de vroege vlucht. En andermaal doet hij een poging om de bergtrui te grijpen, maar verder dan twee punten komt hij niet. Het peloton heeft teveel controle op de koers. Ook andere vluchtpogingen worden in de kiem gesmoord door het uitgedunde peloton. Uitgedund, want op de tweede klim zijn sprinters als Kittel vakkundig overboord gegooid.

Belgisch succes
Na de steile slotklim (gemiddeld 9%) is het nog 12 kilometer tot de finish. Richting Ajaccio weten zes renners zich tot los te maken van het ongeorganiseerde peloton. De zes namen: Sylvain Chavanel, Gorka Izagirre, Jakob Fuglsang, Manuele Mori, Juan Antonio Flecha en Jan Bakelants. Laatstgenoemde neemt op twee kilometer de kop en sluipt op zijn Zoetemelks weg bij de rest. Daarna rijdt hij de tijdrit van zijn leven om alles en iedereen voor te blijven. En Bakelants slaagt in de missie. Hij blijft de aanstormende meute tien meter voor. Genoeg voor zijn eerste profzege. Één die hij nooit zal vergeten.

Tour de France 2013 – Uitslag etappe 2:
1. Jan Bakelants (Bel/RadioShack-Leopard) 3u 43′ 11”
2. Peter Sagan (Slw/Cannondale) +1”
3. Michal Kwiatkowski (Pol/Omega Pharma-Quick Step) z.t.
4. Davide Cimolai (Ita/Lampre-Merida) z.t.
5. Edvald Boasson Hagen (Noo/Sky Procycling) z.t.
14. Bram Tankink (Ned/Belkin Procycling Team) z.t.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>