Tour 2013: uitslag etappe 5

Mark Cavendish Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) heeft zijn eerste etappezege te pakken. Na de misgelopen sprint in de openingsrit, het nipte verlies in de ploegentijdrit, was het in Marseille wel raak. En zeker de manier waarop was uit het boekje.

Teamwork
Vooraf waren er twijfels of de pure sprinters het geaccidenteerde terrein in de finale wel zouden verteren. Maar in de slotfase zaten alle sprinttreintjes van voren. De tweede grote massasprint in vijf dagen zou er dan eindelijk komen. De sprintersploegen wilden deze kans niet laten liggen. Een zestal renners kregen wel 12 minuten voorsprong, maar de 228,5 kilometer gaven het peloton genoeg tijd om het gat te dichten. En zo geschiedde. Vervolgens werd Cavendish perfect afgezet door gangmaker Gert Steegmans om daarna overtuigend zijn 24e(!) overwinning in de Tour te boeken. Ditmaal verwees hij Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) en Peter Sagan (Cannondale) naar de plaatsen twee en drie.

Tour 2013 – Uitslag etappe 5:
1. Mark Cavendish (Gbr/Omega Pharma-Quick Step) 5u 31′ 51″
2. Edvald Boasson Hagen (Noo/Sky Procycling) z.t.
3. Peter Sagan (Slw/Cannondale) z.t.
4. André Greipel (Dui/Lotto-Belisol) z.t.
5. Roberto Ferrari (Ita/Lampre-Merida) z.t.
14. Danny van Poppel (Ned/Vacansoleil-DCM) z.t.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>