Lars van der Haar mikt op podiumplek

De kersverse Nederlands kampioen Lars van der Haar is afgelopen weekend winnaar geworden van de wereldbeker veldrijden. Daarmee heeft hij bewezen dat hij uitstekend mee kan komen tussen de grote mannen van het veldrijden. Van der Haar is daarom zeker een favoriet om rekening mee te houden op het wereldkampioenschap die aanstaande zondag verreden zal worden in Hoogerheide.

De 22-jarige Nederlander ziet zichzelf ook als favoriet voor de eindzege en blijft zeer bescheiden. In een interview vertelde van der Haar dat hij tevreden zou zijn met een podiumplek op het WK maar dat hij zichzelf zeker niet kansloos acht voor de overwinning. Van der Haar: “De kans is er. Ik ben zeker een van de kanshebbers om daar misschien te winnen maar mijn eigen doel is om op het podium te eindigen.”

Dan zal de Nederlander wel moeten afrekenen met de Belgische delegatie van veldrijders zoals Nys, Albert en Meeusen. Ook zullen Stybar, die we nog kennen van het wegseizoen, Fransman Francis Mourey en de Duitser Philipp Walsleben het de Nederlander knap lastig maken.

Over de vrouwen kunnen we kort zijn. Marianne Vos is natuurlijk de grote favoriet. Caty Compton is de enige, mits ze geen allergische reactie voor gras voor de kiezen krijgt zoals afgelopen weekend, die misschien eventjes mee kan komen met de Nederlandse.

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>