Ritwinst en gele trui voor Andreas Klöden

Klöden Andreas

foto: livestrong.com

In Parijs-Nice is de vijfde etappe gewonnen door Andreas Klöden. De Duitser van Radioshack neemt daardoor de Gele trui over van Thomas de Gendt.

Vacan soleil weer actief
De ploeg van Vacansoleil-DCM was vandaag weer zeer actief. Lieuwe Westra was lang in de aanval, en verzamelde heel wat punten voor het bergklassement. Nadat Westra en zijn vluchtmakkers waren ingelopen, nam ploegmaat Matteo Carrara het initiatief. Samen met Robert Kiserlovski reed hij weg op de laatste beklimming van de dag. Zes renners slaagden erin bij het duo aan te sluiten. Een achttal renners streed dus in de eindsprint om de dagzege.

Sprint goed voorbereid
De sprint van Andreas Klöden werd goed voorbereid door zijn ploeggenoot Janez Brajkovic. Klöden – niet bepaald bekend als een groot sprinter – kon daardoor niet meer worden ingehaald door Samuel Sanchez die tweede werd.
Op iets minder dan twintig seconden kwamen de meeste andere favorieten binnen. Onder hen ook Raborenners Luis-Leon Sanchez en Bauke Mollema. Ook de Belgen Van den Broeck en Montfort zaten in deze achtervolgende groep.

Kleine verschillen
In het algemeen klassement gaat Andreas Klöden nu aan de leiding, voor Samuel Sanchez (op vier seconden) en Matteo Carrara (op zes seconden). Met het oog op de tijdrit van morgen lijkt Tony Martin echter de grootste concurrent voor Klöden. Martin staat op tien seconden van Klöden en staat bekend als een van de beste tijdrijders in het peloton. Omdat de tijdverschillen vandaag beperkt bleven, hebben de meeste klassementsrenners nog kansen op de eindzege.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>