De Tour vandaag: revanche voor Cavendish?

route vijfde etappe Tour de France 2011
De vijfde etappe van de Tour de France gaat opnieuw over Bretonse wegen. Vanaf Carhaix gaat het naar Cap Fréhel aan de noordkust van het schiereiland. Omdat het parcours niet bijzonder selectief is, zal het ongetwijfeld op een massasprint uitlopen.

De getergde Mark Cavendish zal zeker gebrand zijn op de overwinning, maar hij moet zijn favorietenrol na de eerste vier Tourdagen delen met de in topvorm verkerende Tyler Farrar. Ook Jose Rojas Gil en de gretige Romain Feillu zijn inmiddels wat gestegen in de sprintershiërarchie. Ook hen verwacht ik vooraan, net zoals Petacchi en Greipel.

De sprinters met belangstelling voor de groene trui zullen elkaar ook weer bekampen in de tussensprint na 94 kilometer (tussen 15.15 en 15.30 uur). Voor het bergklassement is vandaag slechts een punt te verdienen. Dat punt zal wel naar een van de vroege vluchters gaan, want de Côte de Gurunhuel (vierde categorie) dient zich al na een uur koers aan. De aankomst van de vijfde etappe wordt weer verwacht rond 17.30 uur.

Tour de France 2011 profiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>