Kijktip: rivaliteit tussen Nederlandse ploegen

De Nederlandse ploegen die dit jaar in de Tour de France rijden, Rabobank en Vacansoleil-DCM gunnen elkaar op zijn tijd wel een succes. Zo’n twintig jaar geleden was dat heel anders. De rivaliteit tussen de ploegleiders Jan Raas en Peter Post liep zo hoog op dat men elkaar niets gunde. In de Tour van 1992 kwam het zelfs zover dat Frans Maassen en Marc Sergeant door hun managers werden verordonneerd hun benen stil te houden toen ze samen vooruit waren.

Andere Tijden Sport sprak met de betrokkenen en probeert te achterhalen wat er in deze merkwaardige etappe gebeurde. De documentaire ‘Ruzie in het Peloton’ is vanavond om 22.05 te zien op Nederland 1 en via deze livestream.

Ook op 17 en 24 juli zal Andere Tijden Sport in het teken staan van de wielersport. Volgende week gaat het over Peter Winnen, die als debutant won op Alpe d’Huez. Op 24 juli gaat het over het enthousiasme dat Joop Zoetemelk in 1980 losmaakte door de Tour te winnen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>