Vacansoleil-DCM geeft visitekaartje af

Vacansoleil-DCM heeft een fantastische prestatie geleverd in Parijs-Nice met drie ritoverwinningen, de bergtrui en de tweede plaats in het eindklassement van Lieuwe Westra. De overwinning in de Koers naar de Zon was voor Bradley Wiggins. De Brit van Sky Procycling won de afsluitende klimtijdrit op de Col’d'Eze en bleef Westra uiteindelijk acht tellen voor.

Feestvreugde
Halverwege de klimtijdrit leek Westra op weg naar een sensationele overwinning, maar op de flanken van de Col d’Eze bleek Wiggins toch een maatje te groot. Het zal weinig afbreuk hebben gedaan aan de feestvreugde in het kamp van de Nederlandse formatie. Met de ritoverwinningen van Gustav Larsson, Lieuwe Westra en Thomas de Gendt en de bergtrui van Frederik Veuchelen kon het al niet op voor Vacansoleil-DCM.

Niveau
“We zijn hier een van de sterkste ploegen,” weet ook De Gendt. “Voor de grote ronden komen we misschien nog te kort. Deze koers is op ons niveau.” Maar toch heerste ook verbazing over het goede presteren. Veuchelen excuseerde zich zelfs voor het feit dat hij de bergtrui had binnengehaald. “Ik ben eigenlijk helemaal geen klimmer.”

Ongelooflijke week
Voor Westra kan het wielerseizoen 2012 eigenlijk al niet meer stuk. De Fries heeft aangetoond prima uit de voeten te kunnen in etappekoersen. Op weg naar Mende liet hij zien dat hij prima bergop kan rijden. Zijn capaciteiten als tijdrijder waren al bekend. “Wiggins was in deze Parijs-Nice gewoon sterker. Maar het was een ongelooflijke week voor mij en de ploeg. Ik was nog nooit zo sterk.”

Rabobank
Ook voor Rabobank viel deze week wat te vieren met de ritoverwinning van Luis Léon Sanchez. De Spanjaard stelde in de Tour Down Under nog zwaar teleur, maar maakte in Sisteron veel goed. Project 1t4i, de derde Nederlandse ploeg in koers, kwam er niet echt aan te pas.

Rekening houden
Bij Omega Pharma-Quick Step was er vreugde om Tom Boonen. De Belg won de massasprint in Orléans. Met hem zal terdege rekening moeten worden gehouden in Milaan-San Remo. Voor de rest ging de Belgische formatie enigzins door het ijs. Kopman Levi Leipheimer begon goed, maar viel op weg naar Mende drie keer van zijn fiets en was daarmee op slag kansloos voor de eindzege.

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>