Giro 2015: Parcours deel 2/3

Voorbeschouwing Ronde van Italië
Parcours en rittenschema
Door: Sjors Beukeboom
………………………………

Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

Klik hier voor deel 1 van het parcours (etappes 1-7)

Klik hier voor deel 3 van het parcours (etappes 15-21)

Etappe 8 (16-05)

Vandaag finisht het peloton voor de tweede keer deze Giro bergop. Dat doen zij op de Campitello Matese, een col van de eerste categorie. De slotklim is dertien kilometer in lengte en kent een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 7%. Het maximum percentage die de renners te verduren krijgen is 12%. Voorafgaand aan deze pukkel staat de Forca d’Acero (2e categorie) in het routeboek beschreven. Vandaag zullen we zien wie van de klassementsrenners de eerste week goed is doorgekomen.

 

Etappe 9 (17-05)

Etappe negen in de Giro 2015 is 212 kilometer lang en kent twee venijnige klimmetjes halverwege in het parcours. Ten eerste de Monte Termino (20 kilometer lang, 4,2% gemiddeld) en vervolgens de Colle Mollela (9,6 km à 6,2%). In de finale komen de renners de Passo Serra (5,4 km à 5,4%) tegen. Tot slot is het nogmaals een beetje klimmen naar de finishplaats van vandaag: San Giorgio del Sannio.

Rustdag (18-05)

Rustdag!

Etappe 10 (19-05)

Exact 200 kilometer moet het peloton vandaag overbruggen. Het parcours is nagenoeg vlak, op een colletje van de vierde categorie na. In Forlì, de finishplaats van vandaag, mogen we sprinters die om de dagzege gaan strijden verwachten.

Etappe 11 (20-05)

Waar de renners gisteren finishten, wordt vandaag gestart voor een etappe over 153 kilometer. Na vijf klimmetjes binnen een lengte van zeventig kilometer, draait het peloton de Autodromo Enzo en Dino Ferrari op. Ook dit circuit is niet vlak. De klim opgenomen in dit parcours is de Tre Monti (bijna 7 kilometer à 3%). Welke sprinters overleven de etappe van vandaag?

Etappe 12 (21-05)

Rit in lijn nummer twaalf brengt de renners naar Vicenza. De eerste 126 kilometer zijn ‘Hollands vlak’. Daarna volgen er drie colletjes om vervolgens heuvel op te finishen.

Etappe 13 (22-05)

Gisteren waren de eerste 126 kilometer vlak, vandaag staan alle kilometers waterpas. 147 kilometertjes voor de renners en een sprinter die aan de haal gaat met de dagzege.

Etappe 14 (23-05)

In de veertiende etappe van de Giro 2015 staat de renners een tijdrit te wachten en wel over bijna zestig kilometer. Het klassement zou er wel eens heel anders uit kunnen zien na vandaag. Een colletje van de vierde categorie halverwege en een klimmetje richting het eind van de tijdrit zullen zwaar aanvoelen. De laatste honderden meters in Valdobbiadene lopen ook nog weer omhoog.

Klik hier voor deel 1 van het parcours (etappes 1-7)

Klik hier voor deel 3 van het parcours (etappes 15-21)

 

02-05-2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>