Meteen prijs voor Rabobank in Tirreno-Adriatico

Rabobank Tirreno-Adriatico

foto: Armona

De ploeg van Rabobank heeft in Tirreno-Adriatico de ploegentijdrit gewonnen. Lars Boom ging als eerste over de streep en kan dus een nieuwe leiderstrui aan zijn verzameling toevoegen.

Rabobank zeer succesvol
Het Rabobank team ging als eerste van start in de 16,8 kilometer lange ploegentijdrit. De ploeg zette een uitstekende tijd neer waar alle andere teams zich op stuk beten.

Het blijft dus feest bij het Nederlandse team. Deze overwinning is al de twaalfde dit seizoen. Vorig jaar was het al juli toen de ploeg voor de twaalfde keer won.
Rabobank won nog nooit eerder een belangrijke ploegentijdrit. Misschien dat met deze overwinning een heropleving wordt ingezet van de oude traditie van TI-Raleigh.

Veel teams op achterstand
Garmin-Cervélo eindigde als tweede in deze ploegentijdrit. Hun achterstand bedroeg negen seconden. HTC Highroad werd derde op tien seconden. Vacansoleil en de Belgische ploegen liepen meer achterstand op: Omega Pharma-Lotto 41 seconden; Vacansoleil 51 seconden en Quickstep zelfs 1’08.
De tijd van het sterke team van Katusha viel tegen. Katusha had 53 seconden meer nodig voor de ploegentijdrit dan de renners van Rabobank.

Lees ook de voorbeschouwing op het parcours van de Tirreno-Adriatico 2011 en een overzicht van de deelnemers en favorieten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Meteen prijs voor Rabobank in Tirreno-Adriatico

  1. Pingback: Lars Boom wint proloog in Critérium du Dauphiné | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>