Jens Keukeleire: Belgium’s next top sprinter?

Jens keukeleire

Jens keukeleire

Tom Boonen kan gerust met pensioen gaan, zijn opvolger is gevonden. De pas 21-jarige Belg Jens Keukeleire heeft namelijk opnieuw een mooie zege te pakken. In de semiklassieker Nokere Koerse was hij vandaag wederom oppermachtig in de massasprint. Een andere Belg, Kris Boeckmans werd tweede, voor Kuurne-winnaar Bobbie Traksel. Keukeleire’s ploeg Cofidis stelde alles in het werk om hun kopman perfect af te zetten op enkele honderden meter van de meet.

Dit voorjaar wist Keukeleire ook al de GP Le Samyn en de 1e etappe (+ eindklassement) van de Driedaagse van West Vlaanderen op zijn naam te schrijven. Daarnaast werd hij twee keer als 3e in een etappe in diezelfde driedaagse.

De vergelijking met Boonen is natuurlijk snel gemaakt, maar daarom niet minder gek. Het is dan ook zonde dat zijn ploeg Cofidis dit jaar niet is uitgenodigd voor de Ronde van Vlaanderen. Persoonlijk ben ik wel benieuwd naar wat dit talent klaarspeelt in koersen van een niveau hoger. Wie weet komen we daar later dit jaar nog achter.

Uitslag Nokere Koerse 2010:
1 – Jens Keukeleire
2 – Kris Boeckmans
3 – Bobbie Traksel
4 – Kenny Dehaes
5 – Klaas Lodewyck
6 – John Murphy
7 – James Vanlandschoot
8 – Alexander Porsev
9 – Marcel Wyss
10 – Roger Kluge

Laatste kilometers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>