Kuurne-Brussel-Kuurne wie, waar en wanneer?

Kuurne-Brussel-Kuurne parcours
Na de prachtige prestatie van Sebastian Langeveld in de Omloop heeft iedereen natuurlijk nog meer zin in het wielervoorjaar. In dit bericht meer over de deelnemers en het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Na de Omloop Het Nieuwsblad wordt zondag opnieuw in België gekoerst. Om 12 uur zal het peloton in Kuurne vertrekken voor deze semi-klassieker over 193 kilometer.

Minder lastig
De koers is normaal gesproken minder lastig dan de Omloop. Er zijn wel een aantal lastige hellingen opgenomen, maar na de laatste heuvel volgt een finale van 50 vlakke kilometers, met ook nog enkele plaatselijke ronden in Kuurne.
Het zwaarste deel van het parcours begint ongeveer halverwege. Vanaf kilometer 97 (tussen 14.00 en 14.30 uur) moeten achtereenvolgens de Kanarieberg, Kruisberg, Oude Kwaremont, Knokteberg, Tiegemberg en Nokereberg worden bedwongen.
Hoe laat de renners overal verwacht worden lees je hier.

Favorieten
Op de deelnemerslijst van Kuurne-Brussel-Kuurne zijn veelal dezelfde namen te zien als bij de Omloop. De geklopten in Gent hebben hier de mogelijkheid zich te revancheren. Nieuwe  kansen dus voor Boonen, Boasson Hagen, Hushovd en Pozzato. Philippe Gilbert laat de koers in Kuurne aan zich voorbij gaan.
Nu Langeveld al eens gewonnen heeft, zou Lars Boom wel eens het speerpunt van Rabobank kunnen zijn. Bij Vacansoleil is Stijn Devolder kopman. Ook Skil-Shimano en alle kleine Belgische ploegen zullen in Kuurne-Brussel-Kuurne starten.

Kans voor sprinters
Vanwege de vlakke finale sturen veel ploegen ook hun sprinters naar Kuurne. Andre Greipel, Tyler Farrar en Tom Boonen zijn in principe de snelste mannen, maar bij een groepssprint zijn er ook kansen voor renners als Borut Bozic, Jens Keukeleire en Wouter Weylandt.
Bij slecht weer zal het allemaal anders lopen. In de editie van 2010 bereikte slechts een klein aantal renners de eindstreep. Bobbie Traksel (foto) was toen de verrassende winnaar.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kuurne-Brussel-Kuurne wie, waar en wanneer?

  1. Pingback: Het Vlaams openingsweekend komt eraan | Wielrennen

  2. Pingback: Wie rijdt de Omloop Het Nieuwsblad? | Wielrennen

  3. Pingback: Doorrijders uit koers gezet | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>