Bos raakt leiderstrui kwijt aan Goss

In de tweede etappe van de Ronde van Oman is Theo Bos er niet in geslaagd de leiding in het klassement te behouden.

Lastige klim
Theo Bos kon niet volgen op een klim op vijftig kilometer van de streep. Ondanks steun van enkele ploeggenoten kon hij daarna niet meer terugkeren. In de voorste groep werd het tempo hoog gehouden door enkele ploegen die kansen zagen na het lossen van sprinters als Bos en Cavendish.

Nieuwe leider
Een groep van zeventig renners zou uiteindelijk strijden om de ritoverwinning. Matthew Goss was de snelste, voor Daniele Bennati en Edvald Boasson Hagen. Greg van Avermaet eindigde als vierde, Lars Boom was met zijn achtste plek de beste Nederlander.
Etappewinnaar Matthew Goss is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Het puntenklassement wordt aangevoerd door Boasson Hagen.

Nieuwe kansen
De ploegleiding van Rabobank reageert gelaten op het verlies van de leiderstrui. “We hadden vooraf al verwacht dat Bos op die klim niet zou kunnen volgen”, aldus Nico Verhoeven op de website van het team. “We hebben daarna geprobeerd terug te komen, maar omdat er voorin hard werd gereden was dat een zinloze missie”.
Verhoeven zegt verder morgen weer kansen te zien voor Bos. Ook wordt wel iets verwacht van Robert Gesink in de rit van vrijdag.

Lees ook: “Gesink kansrijk in Ronde van Oman”

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bos raakt leiderstrui kwijt aan Goss

  1. Pingback: Tweede ritzege voor Theo Bos | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>