Theo Bos verslaat Cavendish in Oman

Theo Bos winnaar Ronde van Oman

foto: MC Smit

De eerste rit in de Ronde van Oman is gewonnen door Theo Bos van de  Rabobankploeg. Bos won na 154 kilometer de eindsprint  in Al Seeb. Door zijn overwinning verovert Theo Bos ook de rode leiderstrui.

Een uitstekende prestatie van Theo Bos, in de Ronde van Oman zijn immers heel wat sterke sprinters aanwezig. Zo versloeg Bos onder meer Mark Cavendish, die tweede werd. De Duitser Robert Kluge finishte als derde.

Op de website van Rabo Sport laat Theo Bos weten dat het succes ook aan zijn ploegmaten te danken is: “Ik werd de laatste vijf kilometer door de ploeg goed voorin gehouden. Graeme Brown heeft me in de laatste kilometer perfect afgezet.”

In de Volkskrant van vandaag werd al een hele pagina aan de Rabotrein besteed. Mark Miserus – met een perfect gevoel voor timing – belicht daarin de zoektocht van het team naar de ideale sprinttrein. Helaas is het artikel online alleen in te zien na registratie, dus ik kan geen link plaatsen.

Klik voor beelden van de eerste etappe van de Ronde van Oman

Meer informatie over de Ronde van Oman vind je hier: kanshebbers en parcours Ronde van Oman.

Mark Misérus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Theo Bos verslaat Cavendish in Oman

  1. Pingback: Beelden overwinning Theo Bos | Wielrennen

  2. Pingback: Bos raakt leiderstrui kwijt aan Goss | Wielrennen

  3. Pingback: Tweede ritzege voor Theo Bos | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>