“Gesink kansrijk in Ronde van Oman”

Robert Gesink Ronde van OmanDeze week staan opnieuw twee kleine ronden op het programma. Zo begint morgen (dinsdag) de tweede editie van de Ronde van Oman. Vanaf woensdag wordt  ook in Portugal gekoerst. Daar wordt de Ronde van de Algarve georganiseerd (daarover morgen meer).

In tegenstelling tot de rittenkoersen die tot nu toe zijn verreden, moet in Oman ook stevig worden geklommen. Eddy Merckx – betrokken bij de organisatie van de Ronde van Oman – liet aan Cycling News al weten dat Robert Gesink bijvoorbeeld een goede kans maakt op de eindzege.

Favorieten
In de Ronde van Oman zal een interessant deelnemersveld aan de start verschijnen. Naast Gesink worden ook Cancellara, Vinokourov en Rodriguez tot de favorieten gerekend. Ook verschijnen er nog wat rappe mannen aan de start zoals Boonen, Cavendish, Hushovd en Bennati.

Nederlandse en Belgische ploegen
Ook De ploeg van Rabobank zal zijn sprinters (Bos en Brown) laten starten. Verder onder meer Lars Boom en Bram Tankink. Quickstep komt naar Oman met naast Tom Boonen ook de snelle Italiaan Chicchi.
Vacansoleil en Omega Pharma ontbreken in de Ronde van Oman. Wel zijn zowel het Nederlandse Skil-Shimano als het Team Topsport Vlaanderen uitgenodigd.

De Ronde van Oman telt zes etappes. De koninginnenrit is vrijdag als de aankomst op de Jabal al Akhdhar (Groene berg). Daags erna kan nog tijd worden gewonnen in een tijdrit van achttien kilometer.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on ““Gesink kansrijk in Ronde van Oman”

  1. Pingback: Theo Bos verslaat Cavendish in Oman | Wielrennen

  2. Pingback: Bos raakt leiderstrui kwijt aan Goss | Wielrennen

  3. Pingback: Gesink wint bergrit in Oman | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>