Rubriek: Uitslagen

Van der Haar domineert in Valkenburg

Lars van der Haar heeft de eerste race van het wereldbekerseizoen in het veldrijden op zijn naam geschreven. De Nederlander bleef in eigen land, onder subtropische temperaturen, dertig seconden voor op de nummer twee: Kevin Pauwels. Van der Haar zijn landgenoot Corné van Kessel was in staat om in Valkenburg het podium compleet te maken.

Lees verder...

D.Martin sluit seizoen met overwinning af

Daniel Martin heeft zijn seizoen succesvol afgesloten. De Ier won zondag de Ronde van Lombardije. De renner van Garmin-Sharp zag zijn kans schoon op 500 meter van de streep. Met een uiterste krachtsinspanning reed de klimmer van zijn medevluchters weg. Waar hij in Luik-Bastenaken-Luik in de laatste bocht ten val kwam, kwam de Ier dit

Kwiatkowski rijdt naar regenboogtrui

Michal Kwiatkowski heeft de wegrit van het wereldkampioenschap 2014 in Ponferrada gewonnen. De Pool bleek na een slopende koers van bijna 255 kilometer de beste renner van de dag. Simon Gerrans eindigde op de tweede plaats. De derde plek werd gegrepen door Alejandro Valverde.

Wiggins onttroont Martin als beste tijdrijder van de wereld, Dumoulin derde

Bradley Wiggins heeft de regenboogtrui van het tijdrijden gepakt. In Ponderrada wist de Brit in een individuele tijdrit over ruim 47 kilometer uittredend wereldkampioen Tony Martin en Tom Dumoulin achter zich te laten. Met een gemiddelde van ruim 50 kilometer per uur sloot de renner van Sky een wisselvallige jaar succesvol af. Fabian Cancellara deed

Contador neemt rood over na valpartij Quintana

Alberto Contador heeft goede zaken gedaan met oog op het klassement. De Spanjaard reed in goede tijdrit waar klassementsleider Nairo Quintana het asfalt kuste. Zodoende pakte de renner het rood terwijl er met Tony Martin de dagzege aan de haal ging. Nairo Quintana schatte een bocht in een afdaling volkomen verkeerd in en knalde tegen

Nacer Bouhanni wint spectaculaire waaieretappe Vuelta

Nacer Bouhanni heeft de achtste etappe in de Vuelta gewonnen. Vooraf leek het een rit voor sprinters te worden maar de wind zorgde voor een spectaculaire waaieretappe. Enkele klassementsrenners en vele sprinters kwamen op achterstand aan terwijl Nacer Bouhanni naar de zege sprintte. De Fransman liet zowel Michael Matthews als Peter Sagan achter zich. Op

Degenkolb op herhaling in Vuelta, Hofland derde

Net als in de vierde etappe, was John Degenkolb eveneens oppermachtig in de vijfde etappe van de Vuelta a Espana 2014. De Duitser verwees in de massasprint Nacer Bouhanni en Moreno Hofland respectievelijk naar de tweede en derde plek. Michael Matthews bleef in bezit van de leiderstrui. De Nederlander Pim Ligthart koos direct vanaf de

Oppermachtige Degenkolb boekt zege in Vuelta

De vierde rit in de Vuelta is op naam gekomen van John Degenkolb. De renner van Giant-Shimano was oppermachtig in de sprint van een zwaar uitgedund peloton. Vicente Reynes werd op flinke afstand tweede. Michael Matthews eindigde op plek drie waardoor de Australiër zijn leiding in het algemeen klassement verstevigde. Onder bloedhete omstandigheden besloten Sébastian

Eerste massasprint Vuelta prooi voor Bouhanni

Nacer Bouhanni heeft de tweede etappe in de Vuelta a Espana gegrepen. De Fransman was de enige sprinter met een functionerend treintje naarmate de finish dichterbij kwam. De FDJ.fr-renner sloeg vervolgens zijn slag en wist in de massasprint Giant-Shimano renner John Degenkolb en Roberto Ferrari voor te blijven. Alejandro Valverde finishte voor ploegmaat Jonathan Castroviejo

Voorbeschouwing tweede etappe Vuelta a Espana 2014 en alles wat u moet weten!

Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014 Door: Sjors Beukeboom —————————————————————————————– De eerste leiderstrui is gisteren na de openingsploegentijdrit vergeven. Vandaag staat er een normale etappe op het programma. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! Etappe 2 zo 24-8 Algeciras – San Fernando 174,4 km vlak De tweede etappe zal eentje voor de sprinters gaan worden. Daarnaast zal de eerste bergtrui

Movistar begint super in Vuelta

Team Movistar is de Vuelta daverend begonnen. Het team van onder andere kopman Nairo Quintana bleek in de openingsploegentijdrit over ruim 12,5 kilometer de snelste en legde deze afstand af met een gemiddelde van 53.177 km/u. Jonathan Castroviejo kwam als eerste van zijn team over de meet en pakte daardoor de eerste leiderstrui. Als tweede

Nabeschouwing Tour of Utah 2014

De Tour of Utah 2014 is op naam gekomen van Tom Danielson. De thuisrijder bleek na zeven dagen fietsen in de Verenigde Staten de beste renner. De openingsetappe schreef Belkin-renner Moreno Hofland op zijn naam. Mede door zijn overwinning mocht de Nederlander in de tweede etappe in de leiderstrui starten. In deze tweede rit in

Nabeschouwing Eneco Tour 2014

Op 11 augustus 2014 ging de tiende editie van de Eneco Tour als onderdeel van de UCI WorldTour van start. Titelverdediger Zdenek Stybar was één van de favorieten voor de eindzege. De Tsjech legde een goede basis voor een prolongatie van zijn titel in de tweede etappe. Nadat Andrea Guardini de eerste etappe en leiderstrui

Nabeschouwing Ronde van Polen 2014

De 71e editie van de Ronde van Polen, die verreden werd tussen 3 augustus en 9 augustus 2014, is op naam gekomen van Rafal Majka. De thuisrijder werd de eerste Pool sinds 2003 die de Ronde van Polen op zijn naam schreef. De openingsetappe kwam op naam van Yauheni Hutarovich. Met zijn overwinning pakte de

Guardini grijpt macht in eerste etappe Eneco Tour

Andrea Guardini heeft een dubbelslag geslagen in de eerste etappe van de Eneco Tour. De Italiaan won de openingsrit en pakte daarmee automatisch de leiderstrui. Ruim voor de finish werden de leden van de kopgroep van de dag ingerekend door het peloton. Wat volgde was een onrustige slotfase vol valpartijen. Onder andere Danny van Poppel,