Rubriek: Tony Martin

Wiggins onttroont Martin als beste tijdrijder van de wereld, Dumoulin derde

Bradley Wiggins heeft de regenboogtrui van het tijdrijden gepakt. In Ponderrada wist de Brit in een individuele tijdrit over ruim 47 kilometer uittredend wereldkampioen Tony Martin en Tom Dumoulin achter zich te laten. Met een gemiddelde van ruim 50 kilometer per uur sloot de renner van Sky een wisselvallige jaar succesvol af. Fabian Cancellara deed

Lees verder...

Voorbeschouwing etappe 10 Vuelta a Espana 2014 en alles wat u moet weten!

Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014 Door: Sjors Beukeboom —————————————————————————————– Klik hier om alles over de Vuelta te weten te komen met behulp van onze uitgebreide voorbeschouwing Wielrennen.blog.nl blikt vooruit op de tiende etappe van de Vuelta a Espana. De klassementsrenners moeten daags na de rustdag hopen op goede benen. Er staat namelijk een individuele tijdrit op

Tony en Tony aan het feest in negende etappe Tour

Tony Martin heeft op imponerende wijze de negende etappe in de Tour gewonnen. De erkend tijdrijder uit Duitsland kwam na 170 kilometer ver voor iedereen aan en soleerde naar de dagzege. De renner van Omega Pharma-Quick Step koos al vroeg in de etappe het hazenpad en kreeg gezelschap van Alessandro De Marchi. Al snel kon

Lars Boom wint helse kasseienrit vol valpartijen Tour de France 2014 (+beeld)

Belkin-renner Lars Boom heeft de vijfde etappe in de Tour de France op zijn naam kunnen schrijven. De Nederlander wist in de helse kasseienrit tussen Ieper en Arenberg na 156 kilometer als eerste over de meet te komen. Geletrui-drager Vicenzo Nibali eindigde als derde en was daarmee de grote winnaar met oog op het algemeen

Voorbeschouwing kasseienrit (etappe 5) Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom ————————— Vandaag staat er een spannende etappe op het programma. De Tour-organisatie heeft namelijk negen kasseienstroken in de vijfde rit van deze editie opgenomen. Het belooft een groot spektakel te worden.  Alles over deze ‘mini Parijs-Roubaix’ kunt u hieronder vinden want wielrennen.blog.nl blikt vooruit! Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze

Belkin-renner Martens zegeviert samen met Martin in België

Paul Martens heeft de slotetappe in de Ronde van België op zijn naam geschreven. De Duitser in dienst bij Belkin Pro Cycling was in Oreye de snelste van een uitgedunde groep. Francesco Gavazzi en Greg Van Avermaet eindigden respectievelijk als tweede en derde. Tony Martin behield de leiding in het algemeen klassement en boekte daarmee

Dumoulin tweede in tijdrit Ronde van België

Tony Martin heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van België. De Duitser won de tijdrit over zeventien kilometer en reed Tom Boonen daarmee uit de leiderstrui. De Nederlander Tom Dumoulin wist als tweede achter de Duitse wereldkampioen tijdrijden te eindigen. Het podium werd compleet gemaakt door Sylvain Chavanel. Uitslagen:

Froome wint Ronde van Romandië na slottijdrit (+beeld)

Op de laatste dag in de Ronde van Romandië heeft Chris Froome een dubbelslag geslagen. De renner van Team Sky won de afsluitende tijdrit. Daarnaast pakte de Britse renner het algemeen klassement. In de race tegen de klok eindigde Tony Martin en Jesse Sergent respectievelijk tweede en derde. Spilak ging als laatste van start en verspeelde

Proloog Ronde van Romandië prooi voor Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski heeft de proloog in de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van Omega Pharma-Quick Step bleek de beste tijdrijder na ruim 5.5 kilometer en legde deze afstand af in 6.22 minuten. Dat is een gemiddelde van maar liefst 52.492 km/u.  Het is alweer de 25ste overwinning van de Belgische ploeg dit seizoen. Met zijn

Martin en Contador juichen in Ronde van het Baskenland (+beeld)

Tempobeul Tony Martin uit Duitsland heeft de afsluitende tijdrit van de Ronde van het Baskenland op zijn palmares bijgeschreven. Het was de tweede overwinning voor de wereldkampioen tijdrijden in Spanje deze week. Alberto Contador eindigde als tweede en Michal Kwiatkowski als derde. Beste Nederlander in de race tegen de klok was Tom Dumoulin met een

Tony Martin rondt vluchtpoging succes af in tweede etappe Baskenland (+beeld)

De Duitser Tony Martin heeft de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van Omega Pharma-Quickstep maakte aanvankelijk deel uit van een zevental koplopers en bleef na een heuvelachtige rit van 155,8 kilometer als enige vluchter het jagende peloton voor. Op een halve minuut achterstand won de

Slottijdrit prooi voor Adriano Malori, Contador pakt eindoverwinning Tirreno-Adriatico 2014

Adriano Malori heeft de slottijdrit van Tirreno-Adriatico 2014 gewonnen. In de tijdrit over ruim negen kilometer bleek de Italiaan de snelste. De tweede plek was voor Fabian Cancellara, Bradley Wiggins eindigde als derde. Tom Dumoulin tekende knap voor een vijfde plek. De blauwe trui van Alberto Contador kwam niet meer in gevaar. Het is de eerste

BMC start uitstekend in Dubai

De eerste etappe in Dubai Tour is gewonnen door Taylor Phinney. Daarmee pakte Phinney ook direct de leiderstrui. Op het tien kilometer lange parcours was de Amerikaan de snelste. Zijn ploeggenoot uit Cummings werd op twaalf seconden tweede. Hansen van Garmin-Sharp maakte het podium compleet. Tony Martin (vierde) en Fabian Cancellara (vijfde) vielen net buiten