Bitemojo self-guided foodtours: een review

BARCELONA – Het is goed uitkijken in het drukke Barcelona. Bitemojo heeft wielrennen.blog.nl een self-guided food tour aangeboden die wij op een drukke zondagmiddag in El Gotic, de oude stad, doen. Het betekent dat we zo nu en dan tegen mensen aanbotsen, omdat we te intensief de route op de telefoon proberen te volgen. Op de route, de culturele hoogtepunten van El Gotic die worden afgewisseld met hapjes en drankjes in typisch Catalaanse restaurantjes. Een aanrader voor toeristen die op een alternatieve wijze de stad willen ontdekken.

Fiets

Het oorspronkelijke idee was om de tour met de fiets te doen. Door de enorme drukte op deze zondagmiddag en de vele vreselijke verhalen over tweewielers die met grote regelmaat gestolen worden, is het een beter plan om gewoon te wandelen. We moeten er overigens ook niet aan denken om op twee wielen kriskras door de menigte en smalle steegjes te zigzaggen.

We beginnen de tour daarom op onze wandelschoenen ter hoogte van de kathedraal van Barcelona. De Bitemojo app wordt geopend en de vooraf gedownloade route geopend. Na informatie over de kathedraal leidt de applicatie voor de Android en iOS ons naar meerdere culturele hoogtepunten van de stad, waarna we het eerste hapje en drankje nuttigen bij een restaurant nabij een museum.

Kathedraal van Barcelona

Bite credits

Deze is echter gesloten. “Alleen de zomer is het restaurant geopend”, zegt de bewaker van het naastgelegen museum. We druipen teleurgesteld af en realiseren ons dat de Bitemojo app enkele valkuilen kent. Weliswaar geeft Bitemojo restitutie voor het reeds betaalde hapje en drankje, namelijk in de vorm van bite credits, maar zodra je niet op een ander tijdstip in de buurt bent van de vijf meewerkende restaurants in de tour, dan wordt het lastig om de credits in te ruilen voor een nieuwe bite.1IMG_2228

Catalaanse toast

We vervolgen onze route richting een tweede restaurant die gelukkig wel open is. Het is even spannend als één van de bedieners niet weet dat het restaurant bij Bitemojo aangesloten is, maar zodra de manager even komt controleren, mogen we plaatsnemen aan een klein tafeltje middenin de kelderverdieping van het gebouw. Al snel wordt er wijn en een Catalaanse toast voor onze neus gezet. De versnaperingen smaken prima waarna en de sfeer van het zitten tussen echte Catalanen is bijzonder. Zonder de portemonnee te trekken gaan de smartphone weer volgen.1IMG_2212

Een lange, maar lekkere drie kilometer

Er staan weliswaar voldoende culturele punten in de route, maar omdat we zo intensief bezig zijn met het volgen van het GPS-signaal, hebben we af en toe het gevoel dat we ook delen van de stad missen. We nemen dan ook rustig de tijd om wel rond te blijven kijken. De drie uur die voor de Bitemojo-tour staat, hebben we dan ook wel nodig. Ondanks dat het slechts drie kilometer wandelen is om het parcours te voltooien, kost het lezen van de informatie op de app best wat tijd.

We doen onderweg nog drie restaurantjes aan, de één nog knusser dan de ander. Ze zijn niet specifiek voor toeristen gemaakt en dat maakt de ervaring des te leuker. De kwaliteit van de hapjes vinden we uitstekend. Na elk restaurant geven we feedback om extra bite credits te ontvangen, die we later weer kunnen inwisselen voor een extra ‘bite’. Die kunnen we bijvoorbeeld bij een tripje naar Berlijn, Tel Aviv, Jeruzalem, Rome, Budapest of Ljubljana (de hoofdstad van Slovenië) opeisen.

Goed concept, aantal valkuilen1IMG_2200

Met een voldaan gevoel sluiten we de Bitemojo tour ter hoogte van een ijssalon en met een hoorntje ijs af. Het concept van Bitemojo is super en de app werkt zonder problemen. Het is jammer dat één restaurant en één bezienswaardigheid gesloten waren, ondanks dat we de trip binnen de voorgestelde tourtijden deden. Vooral de bites in de onopvallende, lokale restaurantjes maakten deze trip succesvol. Voor een prijs van 25,- (hangt van de stad en tour af), kan je zelf een Bitemojo tour in één van de bovenstaande steden boeken.

1IMG_2209

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>