Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Veilig muziek luisteren op de fiets

Het is een goedbewaard geheim dat wij ook met ons kaakbeen geluiden opvangen. De Aftershokz Trekz Titanium speelt daar handig op in. De revolutionaire ‘oortjes’ zitten niet in of op het oor, maar ervoor. Het resultaat? Een compleet nieuwe muziekervaring en een grotere veiligheid in het verkeer. Waar oortjes op koptelefoons over het algemeen volledig afsluiten, krijg je met de Trekz Titanium alles mee wat er om je heen gebeurd.

Het is de eerste vijf minuten even wennen, maar daarna voelt dit revolutionaire systeem gelijk vertrouwd. Wellicht lever je iets, vergeleken met een peperdure koptelefoons, qua geluidkwaliteit in. De bijgeleverde oordopjes, waarmee je je kan afsluiten voor de buitenwereld, maken dat grotendeels goed. 2017-07-21

Op de fiets zijn de oordopjes natuurlijk geen aanrader. Daarmee wordt het ijzersterke punt van niks in je oren hebben genoemd. Helemaal veilig wordt fietsen met muziek op nooit, maar met de Trekz Titanium komt het wel dichtbij. Door het feit dat de oren op geen enkele manier bedekt worden, zijn alle geluiden uit het verkeer waarneembaar.

De Trekz Titanium zet met een nekband achter je oren vast. Het zit stevig: de bijzondere koptelefoon valt op die manier geen enkele manier van het hoofd en is prima te combineren met het gebruik van een helm. Perfect draagcomfort voor uren gebruik heeft het product nog niet. De nekband is aan de achterkant namelijk ietsjes te lang. Na een uur begint de Trekz licht te irriteren waarna de positie achter de oren aangepast moet worden. Dit gevoel herken ik echter ook met oortjes en koptelefoons.


Naast het grote veiligheidsvoordeel heeft de Trekz Titanium nog een groot pluspunt. Dat is de duurzaamheid van het product. De Trekz heeft een titanium frame. Dat het daarmee tegen een stootje kan, is een understatement. Hoe je het product ook buigt, het springt altijd naar z’n originele vorm terug. Dat maakt de Trekz handig om achterin je koersshirt mee te nemen. Daarnaast beschikken deze open ear-koptelefoon van Aftershokz over een goedwerkende bescherming tegen vocht. Mocht je onverhoeds in een regenbui terecht komen, of een zweetwaterval onder je helm creëren, dan hoef je je geen zorgen te maken. De lagers van het crankstel van je racefiets gaan door vocht eerder kapot dan deze Trekz Titanium.

De Trekz Titanium koppel je gemakkelijk via Bluetooth aan je smartphone. Een fijne bijkomstigheid zijn de kleine knopjes aan de rechterkant van de koptelefoon. Met speels gemak kan je je muziek dempen, harder of stopzetten. Met een volle accu gaat de Trekz Titanium ook nog gemakkelijk je gehele duurrit (7 uur) mee. Dit in combinatie met de veiligheidsvoordelen maakt de Trekz Titanium de perfecte oplossing voor de muziek-luisterende wielrenner.

De Aftershokz Trekz Titanium is in verschillende kleuren verkrijgbaar voor 149,95 euro.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>