Rubriek: Foto’s

Amstel Gold Race gewonnen door Gilbert (+beeld)

Philippe Gilbert heeft de grootste klassieker van Nederland, de Amstel Gold Race, gewonnen. De renner van BMC bleek de sterkste na ruim 251 kilometer. Hij reed weg uit een uitgedund peloton op de laatste beklimming van de dag: de Cauberg en kwam vervolgens solerend over de meet. Jelle Vanendert en Simon Gerrans werden respectievelijk tweede

Lees verder...

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2014 en alles wat u moet weten!

Voorbeschouwing Parijs – Roubaix 2014   Door: Sjors Beukeboom en Joost Miljoen 09-04-2014 ———————————————————————————————————— Na een prachtige Ronde van Vlaanderen maken de renners zich dit weekend op voor de volgende kasseienklassieker, ditmaal in Frankrijk. De 112e editie van Parijs – Roubaix neemt de renners op 13 april mee over de zwaarste kasseistroken in het warme

Brand grijpt ritzege en leiderstrui in vierde etappe Energiewacht tour

Lucinda Brand heeft een dubbelslag geslagen in de vierde etappe van de Energiewacht Tour. De Nederlandse ontsnapte een kleine 25 kilometer voor de finish en kwam solerend, met meer dan één minuut voorsprong op het achtervolgende groepje, solerend over de finish. De renster van Rabo-Liv nam ook de leiderstrui over van landgenote Vera Koedooder.Koedooder wist

Voorbeschouwing: Ronde van het Baskenland 2014 en alles wat u moet weten!

Door Joost Miljoen en Sjors Beukeboom ———————————————————————- De eerste ronde die dit jaar op Spaans grondgebied werd verreden belooft veel goeds voor de komende trip door het Baskenland. Joaquim Rodríguez, Alberto Contador en Tejay van Garderen vormden het podium na zeven dagen koersen in de Ronde van Catalonië. Zijn het weer de Spanjaarden die gaan

Moreno Hofland de allersnelste in Volta Limburg Classic (+beeld)

Moreno Hofland heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De Nederlander van Belkin Pro Cycling was de snelste in de sprint op kasseien voor Sonny Colbrelli (Bardiani). Mauro Finetto (Neri Sottoli) eindigde op de derde plek. Vroeg in de eendagskoers reden dertien renners weg uit het peloton. Onder andere Belkin-renner Marc Goos en Giant-renner Thomas Damuseau

Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom ———————————————————— Aanstaande zondag is het weer zover: De Ronde van Vlaanderen! Het zal traditioneel weer een waar volksfeest worden want het Vlaamse voorjaar kent haar climax wanneer ‘de hoogmis’ op het programma staat. Het is al de 98ste keer dat de Ronde van Vlaanderen verreden zal worden. Kan Cancellara zijn titel verdedigen?

Voorlaatste etappe Parijs-Nice 2014 prooi voor Tom-Jelte Slagter (+beeld)

Tom Jelte Slagter heeft zijn tweede ritzege in Parijs-Nice 2014 geboekt. Hij was de sterkte in de voorlaatste rit in de sprint bergop. Wereldkampioen Rui Costa greep naast de overwinning en moest genoegen nemen met een tweede plek. Het podium werd compleet gemaakt door Carlos Betancur.  Slagter reed attent, reageerde op elke aanval en bleek

Voorbeschouwing: Strade Bianche 2014 en alles wat u moet weten!

Aanstaande zaterdag, 8 maart, zal de achtste editie van Strade Bianche van start gaan. Vorig jaar was het de jonge Italiaan Moreno Moser die enigszins verrassend als eerste de finishlijn op het Piazza del Campo passeerde. Dit jaar zal Moser zijn titel willen verdedigen maar er liggen kapers op de kust. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit Het parcours

‘Sagan vertrekt naar Tinkhoff’

Peter Sagan rijdt vanaf 2015 voor Tinkoff, aldus La Gazzetta dello Sport. Cannondale zou de co-sponsor worden van de Russische formatie waar de naam van de huidige sponsor Saxo verdwijnt. Met zijn 24 jaar en zijn enorme kwaliteiten op de fiets is Peter Sagan een gewild wielrenner. Sagan kreeg aanbiedingen van Astana en de nieuwe

Bos wint, Van Hummel derde in achtste etappe Langkawi

Theo Bos heeft ook de achtste etappe van de Tour of Langkawi op zijn naam geschreven. Voor Bos was het zijn derde zege in deze ronde. De renner van Belkin versloeg in de sprint Andrea Guardini (Astana) en landgenoot Kenny van Hummel (Androni Giocattoli). De finale werd ontsierd door een valpartij twee kilometer voor de

Voorbeschouwing Ronde van Groningen

Zaterdag begint niet alleen het Belgische wielerseizoen, ook de Ronde van Groningen staat op het programma. Wielrennen.blog.nl geeft u beschikking over alle informatie die u nodig heeft voor deze plaatselijke koers. De Ronde van Groningen is dit jaar de opening van de KNWU clubcompetitie en de opening van het Nederlandse wielerseizoen. De start is om

Voorbeschouwing: Le Tour de Langkawi 2014

Van donderdag 27 februari tot en met zaterdag 8 maart heeft de Ronde van Langkawi plaats. Met Astana, Belkin, Europcar , Katusha, Tinkoff-Saxo en Orica-GreenEdge komen zes WorldTour-ploegen aan de start. Geen enkel Belgisch team rijdt in Maleisië. Het geheel wordt op gang geschoten in Langkawi. Het klassement zal een eerste keer overhoop gehaald worden

WK Wielrennen 2015 voor kasseienvreters

Het parcours van het WK Wielrennen gaat in het Amerikaanse Richmond in 2015 deels over kasseien en kent een finale met drie hellingen. Dat maakte het organisatiecomité vandaag bekend. Het WK wordt in 2015 gehouden op een technisch parcours. De totale afstand van het WK is nog onbekend. Halverwege de lokale omloop van 16,5 kilometer