Rubriek: Ronde van het Baskenland

Martin en Contador juichen in Ronde van het Baskenland (+beeld)

Tempobeul Tony Martin uit Duitsland heeft de afsluitende tijdrit van de Ronde van het Baskenland op zijn palmares bijgeschreven. Het was de tweede overwinning voor de wereldkampioen tijdrijden in Spanje deze week. Alberto Contador eindigde als tweede en Michal Kwiatkowski als derde. Beste Nederlander in de race tegen de klok was Tom Dumoulin met een

Lees verder...

Swift snelste spurter in vijfde etappe Baskenland (+beeld)

Ben Swift heeft de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De renner van Team Sky won de sprint van een uitgedunde groep. Alejandro Valverde eindigde als tweede, voor Michal Kwiatkowski. Tom-Jelte Slagter was op een vierde plaats de beste Nederlander. Alberto Contador behield zijn leiderstricot. Na 45 kilometer vormde

Nederlander Wout Poels wint vierde etappe Ronde van het Baskenland (+beeld)

Wout Poels heeft de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Nederlander besloot bergop het groepje met favorieten te verlaten met nog minder dan drie kilometer te gaan. In de slotkilometer, een afdaling naar de finish, behield de Limburger zijn voorsprong en soleerde naar de overwinning. Alejandro Valverde en Samuel Sanchez eindigden

Matthews spurt naar etappezege in Baskenland (+beeld)

Michael Matthews is naar de overwinning in de derde etappe in de Ronde van het Baskenland gespurt. De Australiër, rijdend voor Orica-GreenEDGE, versloeg in de massasprint Kévin Réza voor. De Fransman eindigde als tweede. Michal Kwiatkowski eindigde als derde. Alberto Contador kwam keurig in de buik van het peloton over de finish en behield daarmee

Contador schudt Valverde af in eerste etappe Ronde van het Baskenland (+beeld)

Alberto Contador heeft de eerste etappe in de Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2014 gewonnen. De Spanjaard schudde zijn landgenoot Alejandro Valverde af in de slotklim en kon zijn voorsprong vasthouden in de afdaling. Alejandro werd tweede op dertien seconden. In het achtervolgende groepje kon de Pool Kwiatkowski nog enkele seconden pakken op zijn directe concurrenten

Voorbeschouwing: Ronde van het Baskenland 2014 en alles wat u moet weten!

Door Joost Miljoen en Sjors Beukeboom ———————————————————————- De eerste ronde die dit jaar op Spaans grondgebied werd verreden belooft veel goeds voor de komende trip door het Baskenland. Joaquim Rodríguez, Alberto Contador en Tejay van Garderen vormden het podium na zeven dagen koersen in de Ronde van Catalonië. Zijn het weer de Spanjaarden die gaan

Officiële deelnemerslijst Ronde van het Baskenland

Deze week mogen we genieten van koers in het Baskenland. De Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2014 maakt deel uit van de WorldTour. Hier ziet u de deelnemers. Wielrennen.blog.nl komt vandaag nog met een voorbeschouwing. Movistar Team 1. VALVERDE Alejandro 2. HERRADA Jose 3. INTXAUSTI Beñat 4. IZAGIRRE Gorka 5. IZAGIRRE Ion 6. MORENO Javier 7.