Rubriek: Vacansoleil-DCM

UCI WorldTour kalender 2014

Geen verassingen dit seizoen in de WorldTour kalender. We beginnen het seizoen in Australië met de Tour Down Under en eindigen in China met als enige koersen in Nederland de Amstel Gold Race en de Eneco Tour. Het belooft weer een prachtig wielerjaar te worden! WorldTour kalender  21.01.2014 – 26.01.2014      Tour Down Under 09.03.2014

Lees verder...

De Gendt krijgt ruzie op Facebook

Naar aanleiding van de positieve dopingtest van ploegmaat Nikita Novikov plaatste Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM) een bericht op zijn Facebook-pagina. Het ontlokte een boze reactie van de persverantwoordelijke van de opleidingsploeg van Katusha. Een opmerkelijke conversatie volgde.

Lees verder...

Oei. Vacansoleil draait geldkraan dicht

Het voortbestaan van de wielerploeg Vacansoleil-DCM is hoogst onzeker. De Telegraaf meldt dat Vacansoleil na dit seizoen stopt als hoofdsponsor. Eerder verlengde cosponsor DCM het contract niet. Manager Daan Luijkx moet dringend op zoek naar geld.

Lees verder...

Filmpje: Westra slaat dubbelslag in Californië

Lieuwe Westra kende een droomstart in de Ronde van Californië. De Fries van Vacansoleil-DCM sprintte naar de zege en werd daarom ook automatisch de eerste leider in de Amerikaanse rittenkoers. De manier waarop onze landgenoot bij 40 graden Celsius de overwinning behaalde, is zeker het bekijken waard. Check het hier!

Lees verder...

BAM! Lieuwe Westra wint in Californië

Vanuit Nederlands oogpunt heeft de Ronde van Californië een fantastisch begin gekregen. Na 165 kilometer mocht Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) namelijk het zegegebaar maken. In een sprint-a-deux klopte hij veteraan Francis Mancebo (5 Hour Energy).

Lees verder...

Onder de loep: Vacansoleil-DCM

Het wielerjaar 2012 belooft spanning en sensatie met de voorjaarsklassiekers, de drie grote ronden, de Olympische Spelen in Londen en natuurlijk het WK in Valkenburg. Tijd voor een rondje langs de verschillende wielerploegen. Hoe ziet de selectie eruit? Wat zijn de doelstellingen? In deze aflevering: Vacansoleil-DCM.

Lees verder...

Mosquera ontslagen bij Vacansoleil-DCM

Bij de presentatie van Vacansoleil-DCM ontbrak gisteren Ezequiel Mosquera. De Spanjaard is door de wielerbond van zijn land voor twee jaar geschorst na een positieve plas tijdens de Vuelta van 2010 en daarop meteen door de Nederlandse wielerformatie ontslagen.

Lees verder...