Tour: De negen van Vacansoleil-DCM

Johnny HoogerlandIn navolging van het Blanco Pro Cycling Team en Argos-Shimano heeft nu ook Vacansoleil-DCM de selectie rond. Daarmee zijn de drie Nederlandse World Tour-formaties klaar voor de Tour. Vacansoleil-DCM toverde nog twee verrassingen uit de hoge hoed.

Kopmannen
Voor de bekendmaking waren er zes zekerheidjes. Te beginnen met de klassementsmannen Wout Poels en de Thomas de Gendt. Onze landgenoot Poels is net terug op niveau na zijn zware val in de Tour van 2012, terwijl De Gendt in 2012 derde werd in de Giro. Maar de Belg kwakkelt dit seizoen met zijn knie. Het is dus lastig om een klassering bij hun ambities te plakken. Bovendien heeft ritwinst binnen de ploeg een hogere prioriteit. Dus ook van hun wordt een aanvallende stijl verwacht.

Zekerheidjes
Zoals gezegd waren zes coureurs zo goed als zeker van een ticket. Daarbij ook de Nederlanders Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra, de kersvers Nederlands kampioen tijdrijden. De ervaren Juan Antonio Flecha (etappewinnaar in 2003), die zich opmaakt voor zijn tiende Tour, stond ook niet ter discussie. Net als de Oezbeek Sergey Lagutin, die voor het eerst zal starten in de Ronde van Frankrijk. Zij zijn de absolute vrijbuiters die ten aanval moeten trekken, op zoek naar ritsucces.

Rappe mannen
Dan bleven er nog drie plaatsen over. Uiteindelijk koos de ploegleiding voor drie sprinters. Na zijn goede Tourdebuut in 2012 is de naam van Kris Boeckmans (Bel) misschien niet verrassend. Die van broertjes Boy en Danny van Poppel wel. Weinigen zullen de broers hebben verwacht in de negenkoppige selectie. De zoons van Jean-Paul van Poppel, liefst negenvoudig ritwinnaar en nu ploegleider bij Vacansoleil-DCM, worden daarmee beloond voor hun sterke prestaties in de voorbije weken. Vooral de pas 19-jarige Danny maakte indruk met diverse ereplaatsen tijdens massasprints in de Ronde van België. Nu mag het talent zich laten gelden in de Tour. Het is een vraagteken wat hij daar klaar kan spelen. Vader en zoons Van Poppel, samen in de Tour is hoe dan ook een bijzonder gegeven.

Sponsor
Hoewel manager Daan Luijkx in gesprek is met geïnteresseerde partijen heeft hij nog geen nieuwe sponsor kunnen vinden. Een succesvolle Tour is in dat opzicht absoluut geen overbodige luxe. Naast de jacht naar succes rijden de renners in principe ook voor de toekomst van de ploeg. Voor Vacansoleil-DCM worden het dan ook drie belangrijke en spannende weken.

Vacansoleil-DCM voor de Tour de France 2013:
Johnny Hoogerland, Wout Poels, Boy van Poppel, Danny van Poppel, Lieuwe Westra (allen Nederland), Kris Boeckmans, Thomas de Gendt (beide België), Juan Antonio Flecha (Spanje) en Sergey Lagutin (Oezbekistan).

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>