Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model

De Garmin Edge 820 is in juli 2016 de nieuwste uitgave van de Garmin fietscomputers. De 820 is klein, functioneel en heeft een aantal nieuwe functies. Met name GroupTracking is revolutionair. Met het strakke uiterlijk en alle kwaliteiten van de 520 en de 1000-uitgave gecombineerd, heeft Garmin een prachtig model op de markt gebracht. Hopelijk kunnen een paar kleine minpuntjes, zoals het af en toe matig reagerende touchscreen, nog met software-updates opgelost worden.

1. IMG_2797

Vergeleken met de Garmin 520, heeft de nieuwe variant een touchscreen gekregen. Dit resulteert in een mooier uiterlijk van de Edge 820 met minder knopjes aan de zijkant van het toestel. Het touchscreen werkt echter niet zo lekker als op je smartphone. Het is alsof je van een carbon frame teruggaat naar een aluminium: hij reageert net even minder snel, ook op ‘high-sensitivity’-instelling. Je moet net even wat meer geduld hebben en iets harder het scherm aanraken om naar, bijvoorbeeld, de kaart te swipen. Dat is zo nu en dan lastig in het moderne, razendsnelle, digitale tijdperk.

1.IMG_2792

 

De Garmin Edge 820 heeft het uiterlijk en de afmetingen van een 520 en de navigatiefuncties van een 1000. Uiteraard is de Edge 820 compatibel met alle ANT+ sensoren, de smartphone en bluetooth apparaten. Door alleen een activiteit op te nemen en te navigeren kan de Garmin ruim dertien uur mee. Dit is minder wanneer de Garmin een connectie maakt met een smartphone, vermogensmeter of hartslagsensor. Met de energy save-modus, ook een nieuwe functie van de 820, daalt de laatste 15% van de batterij niet zo snel. De Garmin kan dan nog drie uur lang opnemen. Dit is ideaal voor wanneer je vergeten bent je Garmin aan de oplader te leggen, of een ultralang rondje IJsselmeer fietst.

1. IMG_2791

De GroupTrack functie op de Edge 820 is revolutionair te noemen. Via Garmin Connect kan het toestel aan die van fietscompagnons gekoppeld worden. Zo kan je al je fietskameraden live volgen op kaart. Fietsbuddies moeten dan wel, net zoals jij, hun telefoon aan hun Garmin gekoppeld hebben en binnen een straal van 16 kilometer fietsen. Zeker in de bergen, waar iedereen z’n eigen tempo fietst, is deze functie nuttig. Daarnaast is er de mogelijkheid om het thuisfront je te laten volgen terwijl je onderweg bent. Dat kan met de LiveTrack functie. Deze beschikt over incidentdetectie (inclusief noodoproep) voor je bezorgde vrouw, maar het is ook mogelijk om te zien of een koud drankje al uit de koelkast kan.

Voor wielrenners met een wattagemeter heeft de Edge 820 ook nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld het begeleiden tijdens een FTP, VO2max en andere tests. Ook voor wedstrijdrenners is de 820 een uitstekende fietscomputer. Alle datavelden op het scherm zijn naar eigen wens aanpasbaar. Zo kan je tijdens de koers vier datavelden op het scherm hebben (snelheid, hartslag, wattage en cadans) en voor het toeren bijvoorbeeld tien. Na de rit is het mogelijk statistieken van de Garmin Connect smartphone-app af te lezen.

De Garmin Edge 820 is momenteel voor 339,- euro op Garmin.com te koop. Voor de Edge 820 bundel betaal je 100 euro meer, maar dan krijg je ook een cadans-, snelheids- en hartslagmeter.

20226578_10154745173631297_1649968734_o 20257504_10154745173616297_1795430990_o

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>