“liever acht cols dan een ploegentijdrit”

De TI-Raleigh ploeg onder leiding van Peter Post is een van de beste wielerteams aller tijden. De ploegentijdrit gold als het visitekaartje van de Raleighs. Post eiste dat deze werd gewonnen, hetgeen ook altijd gebeurde.

Mart Dominicus maakte bovenstaande documentaire over het geheim achter de heerschappij van de ploeg Post op dit onderdeel. In “De Posttrein”  komen veel van de betrokkenen aan het woord. Naast de zichtbaar ontspannen ploegleider (in korte broek op de huiskamerbank) zien we ook renners als Raas, Knetemann en Zoetemelk.

De documentaire laat zien dat het succes gebaseerd was op tactische vernieuwing, ploegdiscipline en de wilskracht van de renners. Iedereen moest alles geven, verzaken werd niet geaccepteerd. Niet vreemd dus dat Leo van Vliet aangeeft dat hij liever een bergetappe met acht cols reed.

Een mooi voorbeeld van de sfeer in de ploeg geven Knetemann en Lubberding, die uit de doeken doen hoe ze ‘linkebal’ Klaus-Peter Thaler probeerden te flikken. Een ander hoogtepunt is Peter Post die zijn afkeer uitspreekt over de ‘oortjes’ in het peloton: “Die renners die ik had, zouden gezegd hebben: zoek het maar uit met dat geouwehoer van jou aan mijn kop, en daar houd ik ook van”.

Later deze week meer over de succesvolle Raleigh-ploeg

Lees ook: Wielervernieuwer Peter Post overleden

Lees ook: Post als renner al leider met koersinzicht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on ““liever acht cols dan een ploegentijdrit”

  1. Pingback: Peter Post als renner al een leider met koersinzicht | Wielrennen

  2. Pingback: Peter Post, Keizer van de Zesdaagsen | Wielrennen

  3. Pingback: Successen Ploeg Post ongekend | Wielrennen

  4. Pingback: Meteen prijs voor Rabobank in Tirreno-Adriatico | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>