Nys schat Van der Haar niet als grootste bedreiger voor het WK

Sven Nys is ondanks zijn leeftijd (37) de grootste favoriet om de wereldtitel veldrijden binnen te slepen. Het wereldkampioenschap wordt aanstaande zondag in Hoogerheide verreden. Nys zou voor de derde keer in zijn carrière de wereldtitel kunnen veroveren.

Sven Nys Foto: Peter Huys

Tegenover Cyclo-Cross.info komt Nys zeer ontspannen over. Hij realiseert zich dat hij de te kloppen man is volgend weekend. De Belg heeft zich optimaal kunnen voorbereiden in het warme Mallorca en heeft dan ook vertrouwen in een goed resultaat. “Op basis van mijn resultaten dit seizoen en een goede voorbereiding op Mallorca schat ik de kans op een derde wereldtitel hoog in,” aldus de Belg.

De concurrentie is volgens Nys niet te verwachten van de Nederlander Lars van der Haar. De Belg denkt dat de Fransman Francis Mourey de enige is die een kans maakt op de overwinning. Dat is een opvallende uitspraak omdat de Nederlander dit seizoen de wereldbeker binnensleepte.

Het is nog niet duidelijk of Zdenek Stybar aan de start zal staan in Hoogerheide. Volgens Sven Nys heeft de Tsjech veel specifieke trainingen achter de rug. “Dat doe je niet zomaar,” zegt Nys, “dan heb je een geheim plan!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>