Peter Sagan oppermachtig in E3 Harelbeke, Terpstra tweede (+beeld)

Peter Sagan heeft de E3 Harelbeke 2014 op zijn palmares bijgeschreven. De Slowaak won de sprint in een kopgroepje van vier. In die kopgroep onder andere Niki Terpstra. De Nederlander werd tweede. Geraint Thomas eindigde als derde.

De koers werd getekend door valpartijen en mechanische problemen. Sep Vanmarcke kreeg meerdere malen te maken met materiaalpech. Het peloton brak in meerdere groepen door een massale valpartij op veertig kilometer van de finish. Hierdoor raakte onder andere Fabian Cancellara achterop.

Op de Oude Kwaremont waren het Niki Terpstra en Geraint Thomas die het tempo in het peloton opvoerden. De oorspronkelijke vluchters werden daardoor ingerekend.

Sagan viel vervolgens aan op de Karnemelkbeekstraat en kreeg drie renners met zich mee: Niki Terpstra, Geraint Thomas en Stijn Vandenbergh. Zij werden niet meer bijgehaald door de achtervolgende groep en mochten gaan strijden om de zege. Ploeggenoten Vandenbergh en Terpstra demarreerden om beurten maar Thomas en Sagan hielden stand. Topfavoriet Peter Sagan won vervolgens de sprint in de straten van Harelbeke.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>