Dubbelslag Nederlander Tom Dumoulin in Critérium International

De Nederlander Tom Dumoulin heeft de tijdrit van het Critérium International op zijn palmares bijgeschreven. Het is de eerste zege van de Nederlander in zijn prille profcarrière. Morgen, in de slotrit, zal de Nederlander proberen zijn leiderstrui te verdedigen. Er wordt morgen bergop gefinisht.

De renner van Giant-Shimano moest vroeg in de middag starten en moest lang wachten voordat de favorieten over de finish kwamen. De Limburger had vanwege zijn vroege start minder tijd om te herstellen van de ochtendetappe maar dat deerde hem blijkbaar niet om een strakke tijd neer te zetten. Hij legde het zeven kilometer lange parcours af in ruim negen minuten. Dat is een gemiddelde van meer dan 46 kilometer per uur.

Rohan Dennis, rijdend voor Garmin Sharp, was de renner die de tijd van Dumoulin naderde. De inspanningen van de Australiër waren echter niet genoeg voor de overwinning met als gevolg dat hij genoegen moest nemen met een tweede plek. Het podium werd compleet gemaakt door Bob Jungels (Trek Factory Racing)

 

Uitslagen:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>